Bemutatjuk a fúvószenekart! (3.) – Szabó Soma

0
5

Szabó Soma 1996-ban született Szombathelyen. 

Általános iskolai tanulmányait a Zrínyi Ilona Általános Iskolában végezte, jelenleg a Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium Gépipari Szakközépiskolájának (a jól ismert Latinka Sándor Iskola) 10. osztályos tanulója.
Zenei tanulmányait 2004-ben a Bartók Béla Zeneiskolában kezdte el.  Trombita tanára Újhelyi Péter volt, aki nemcsak azt tanította meg számára, hogy hogyan kell a hangszert nem csak szépen tartani, de szépen megszólaltatni is azt.  2009 óta aktív résztvevője Szombathely Város Fúvószenekar Egyesületének, ahol a baráti környezet és az összetartó közösség által szeret az egyesület tagja lenni.

DSC00047

A fúvószene szeretete adott volt, hiszen édesapja Szombathely Város Fúvószenekarának karnagya, valamint 2 testvére is játszik a zenekarban.

A FÚVÓSMUZSIKÁÉRT ALAPÍTVÁNY egyik célja, hogy olyan ifjú zenészeket támogasson, akik példaképei lehetnek a mostani és az jövőben a zenekarhoz csatlakozó fiatalok számára.  2013. október 19-én az alapítvány 20 éves jubileuma alkalmából rendezett koncertjén a kuratórium egybehangzó szavazata alapján Szabó Soma volt az az az ifjú zenész, akit az alapítvány megjutalmazott; hiszen szorgalmával, a próbákra járásra és a szerepléseken való aktív részvételével kiérdemelte az alapítvány támogatását.

Melyik a kedvenc zenekarod?
– Kedvenc zenekarom egyértelműen a mi zenekarunk, a zenélés pedig a végsőkig elválaszthatatlan része az életemnek!

Az kiderült, hogy a hangszered a trombita, és aki látott téged már a fellépéseken, ők ezt látták s hallották is. Gyakran van azonban olyan, hogy egy zenész nemcsak azon a hangszeren tud játszani, amin tanult, hanem más hangszereket is meg tud szólaltatni.  Te hogy állsz ezzel, milyen hangszeren tudsz még játszani?
– Én még tudok kis mértékben dobolni, és tudok kürtön játszani.

Két szokásos kérdés következik: mi a hobbid és mi leszel, ha nagy leszel?
– A hobbim a motorszerelés, különböző motorok felújítása, vagy az adottnál jobb állapotba hozatala. Ami pedig a másik kérdésre a válasz; szeretnék gépészmérnök, és gyártás technikus lenni.

 

H+/BL

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

kettő × három =