A “Brit tudósok megállapították” kezdetű, valamint a nettó hatásvadász véleménycikkek özöne után azt gondolhatnánk, hogy energiaital témában soha nem lesz egyetértés. Erre cáfol rá a Magyar Védőnők Egyesülete és a Magyar Energiaital Szövetség a tervezett együttműködési megállapodásukkal.

A két szervezet példát akar mutatni azon nemes cél érdekében, hogy a gyermekek egészséges fejlődését segítő hiteles tájékoztatás összekötő kapocs lehet az eltérő területen működő civil szervezetek között.

Megkérdőjelezhetetlen azon felelősségteljes munka fontossága, amelyet a védőnők, az 1915 óta működő Magyar Védőnői Szolgálat rendszerén belül látnak el. Tevékenységük középpontjában, kiemelt figyelemmel, az általuk gondozott családok, gyermekek egészségvédelme, a betegségek kialakulásának megelőzése, valamint az egészségfejlesztés áll.

Ezt a munkát szeretné a MESZ segíteni és a védőnők ismeretét bővíteni az energiaitalokkal kapcsolatban:

  • GYERMEKEKNEK NEM AJÁNLOTT semmi, ami koffeint tartalmaz: kávé, tea, energiaital és kóla sem,
  • EGÉSZSÉGES FELNŐTTEK (tudományos kutatás alapján) naponta 400 mg koffeint, azaz például 5 doboz energiaitalt fogyaszthatnak.

Ennek érdekében a MESZ tájékoztató anyagokat állít össze az energiaitalokról, valamint részt vesz és előadást tart a Magyar Védőnők Egyesülete által szervezett szakmai rendezvényeken.