A vasi zenekar április 10-én, e-mailben kapott értesítést arról, hogy bejutott a budapesti Versünnep Alapítvány által szervezett Versünnep Fesztivál 2020-as professzionális kategóriájának döntőjébe.

Az országos irodalmi fesztivál professzionális kategóriájának elődöntői márciusban zajlottak. A basszusgitár, ének, gitár, ütőhangszerek felállásban működő zenekar a március 1-i elődöntő résztvevője volt, amit a Petőfi Irodalmi Múzeumban rendeztek meg. A műhely tagjainak előadásában Csoóri Sándor Virágoznak a gesztenyék című versének megzenésítését valamint Devecsery László Tájkép című versének megzenésítését hallhatta a közönség és a zsűri. A Versünnep zsűrijének elnöke Eperjes Károly Kossuth-díjas színművész, rendező volt. A zsűri további tagjai Kolti Helga, a Magyar Kultúra Lovagi címével kitüntetett színművész, a Versünnep Alapítvány Kuratóriumának elnöke, Dr. Sződy Szilárd Radnóti-díjas dramaturg, rendező és Weinberger Attila Kulturális Érdemrend Lovagi Fokozatával kitüntetett zeneszerző, előadóművész voltak.

Bár a járványügyi helyzet miatt a döntőt későbbi időpontban rendezik meg a szervezők, a Rózsabors Műhely tagjai örömmel várják a megmérettetést.

További információk a Versünnep Fesztiválról:
http://versunnep.com
www.facebook.com/versunnep

Videó a Petőfi Irodalmi Múzeumban tartott Versünnep elődöntőkről:
https://www.facebook.com/429500837166170/videos/2754606091302331