Új sorozatunkban az aktív kikapcsolódást segítve kirándulás ötleteket osztunk meg olvasóinkkal. Elsőként a “Sisi – Királyné feketén-fehéren” című nagyszabású kiállítást ajánljuk, amely a szombathelyi Savaria Múzeumban március 24-től augusztus 28-ig látogatható.

Március 24-én nyílt meg a Savaria Múzeumban a “Sisi – Királyné feketén-fehéren” című nagyszabású kiállítás, mely a magyarok szeretett Erzsébet királynéja előtt tiszteleg.

A tárlat célja a legendás királyné életét, mindennapjait bemutatni a hozzá kötődő tárgyak segítségével. A kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeum, a szegedi Móra Ferenc Múzeum, a makói József Attila Múzeum és a Vas megyei múzeumok gazdag anyagából válogat. Körmendről érkezett például Sisi cipője, a Vas Megyei Levéltárból a királynéhez kötődő dokumentumok, Domonyvölgyből pedig egy dámanyereg rekonstrukciója került a tárlatba.

A kiállítás 2022. augusztus 28-ig látogatható, addig több olyan program is lesz a múzeumban, amely Sisi alakjához köthető.

Látogatási információk

A Savaria Múzeum SISI – Királyné feketén-fehéren című kiállításában a látogatás – műtárgyvédelmi okok és a Díszterem befogadóképessége miatt – 2022. március 25-től regisztrációhoz kötött! Óránként 30 főt tudunk fogadni. Kérjük, jelezze, hány órakor jönne! A lehetséges időpontok: kedd-vasárnap 10.00; 11.00; 12.00; 13.00; 14.00; 15.00; 16.00; 17.00

Regisztrálni az alábbi elérhetőségeken lehet:
– emailben: a savaria.porta@savariamuseum.hu címen – az intézmény kéri, hogy várja meg a visszaigazolást. Belépés csak visszaigazolt regisztrációval lehetséges.
– telefonon: 94/500-720 (a múzeum nyitvatartási idejében, keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között)
Tárlatvezetési igényüket a látogatás előtt legalább 3 nappal jelezni szíveskedjenek!

Jegyárak a Savaria Múzeum weboldalán, ide kattintva érhetők el.

Képek a megnyitóról

Képek a kiállításról

Fotó: Hornyák Emőke