Legyen Ön 2016 civil zsurnalisztája! (felhívás)

Fotó: VCIC

A Szombathelyi Médiaközpont, a Nyugati Régió Kommunikációs Egyesület és a WEST Pannon Médiaklaszter várja mindazon civil szervezetek tagjainak az írásait, akik alkalmanként, vagy rendszeresen, esetleg most először tudósítást készítenek szervezetük életéről, tevékenységükről, rendezvényeikről, tagjaikról.

A kiírás célja:

2016-ban Multifunkciós Civil Zsurnaliszta képzést indított a Vas Megyei Civil Információs Centrum Vas megyében, amelyeken lelkes önkéntes civil egyesületi tagok vettek részt, majd megkezdték azt a munkát, amely egyesületük, alapítványuk jövőjének egyik fontos záloga, a magyar nyelv használatának, a kommunikáció többfunkciós ismeretének és alkalmazásának pillére lehet, az identitásukat kereső európai nemzetek között. Ha egy irányba tekintünk, akkor képesek leszünk a közös gyökereinket felismerni, azt táplálni, ápolni, nevelni, hogy a viharos szélben elvetett magyar magok is a magyar táptalajba kerüljenek, és ne idegen földön, nehézségek közepette, védtelenül kelljen a puha, biztonságot nyújtó, édes szülőföldre gondolniuk. Szeretnénk, ha minden magyar értékről, amit közösen hozunk létre, egyre több, értékes tudósítás kerülne, szabad felhasználással a hazai médiumokba. Onnan is hír jöjjön, ott is legyen hírmondó, ahonnan eddig esetleg életjel sem érkezett. Ismerjék meg a civil zsurnaliszták a médiumok sajátosságait, a különböző gyártási folyamatok technológiáját, azt használják, illetve szervezeteik weboldalát tervezett periodicitással, kreatívabb, esetleg keresztkommunikációs lehetőségek alkalmazásával üzemeltessék. Így biztosítható az ismertség, amely meghozza a szervezet számára a várt elismertséget. Ez az alapja az eredményes működésnek, a célok elérésének.

  • Az írások terjedelme: max. 3000 karakter
  • Kötelező melléklet: az írással kapcsolatos fotó/k
  • A beküldési határidő: 2016. február 20.
  • Az írásokat az alábbi címre kérjük eljuttatni: lovass.tibor@regio1.hu

(Külön értékeljük a címadást, a leadet, illetve a szépen felépített szerkezetet, valamint a stilisztikát!)

Az újságírókból álló zsűri eredményét 2016. március 14-én, az ünnep előestéjén ismertetjük, a „2016 CIVIL ZSURNALISZTÁJA” díjakat is ekkor adjuk át.

Információ kérhető: lovass.tibor@regio1.hu

Szombathely, 2016. január 22.

Szombathelyi Médiaközpont
Nyugati Régió Kommunikációs Egyesület
WEST Pannon Médiaklaszter

H+/VCIC