Megújul a balatoni strandok és kikötők minősítő rendszere

Megújul a balatoni strandok és kikötők minősítő rendszere, a Kék Hullám Zászló nyerteseit a jövőben 1-3 csillaggal rangsorolják, továbbá 4 különdíjat osztanak ki a legjobb szabadstrand, a leginkább családbarát-, sportbarát, illetve biciklisbarát strand kategóriákban – számolt be Balassa Balázs, a balatoni önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség (BSZ) elnöke az MTI-nek pénteken.

Újdonság lesz az is a korábbi évek gyakorlatához képest, hogy a bíráló bizottság – amelybe bevonnak balatoni civil szervezeteket is – nem a szezonra való felkészülésekor, hanem a nyitások után, üzemelés közben látogatja meg a nevezőket.
A minősítésre a jövő hónaptól jelentkezhetnek a strandok és kikötők üzemeltetői, helyi önkormányzatok, illetve vállalkozások, az eredményhirdetést június 26-án tartják.
A BSZ elnöksége a legutóbbi ülésén döntött arról is, megvizsgálja annak lehetőségét, hogy az elmúlt években sokat fejlődött balatoni strandok a magyar Kék Hullám Zászló verseny mellett megmérettessenek magasabb szinten is, a Kék Zászló nevű nemzetközi minősítő-versenyre történő nevezéssel.