5. alkalommal lehet pályázni az önkéntességért díjakra

Immáron 5. alkalommal kerül sor 2013. novemberében az önkéntes munka társadalmi elismertségének növelése céljából alapított önkéntességért díjak átadására. Az elmúlt évek során a kisebb helyi közösségek önkéntes kezdeményezéseitől a civil szervezeteken át az önkormányzati fenntartású intézményekig egyre többen ismerték fel, hogy mennyire fontosak az önkéntesek által végzett tevékenységek céljaik eléréséhez. Eközben hazánkban is évről-évre nő azon vállalatok és magánszemélyek száma akik csatlakoznak olyan programokhoz, melyek által szűkebb illetve tágabb környezetüknek segíthetnek. Az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) 2013. évben is meghirdeti az „Önkéntességért Díj” pályázatát.
Az ÖKA egyik alapvető célja volt mikor 2009-ben létre hozta az Önkéntességért Díjat, hogy még többek számára vonzóvá tegye az önkéntes tevékenységet, és hogy az önkéntesség társadalmi megítélését még kedvezőbb irányba mozdítsa. Az ÖKA tapasztalatai szerint folyamatosan nő hazánkban az önkéntesség elismertsége, az önkéntesek száma. Egyre többen érzik azt, hogy az önkéntes tevékenység során fejlődik személyiségük, új kapcsolatokat építenek ki úgy, hogy mindeközben rászorulókon segítenek
Az Önkéntes Központ Alapítvány az elmúlt évek hagyományaihoz híven az idén 5. alkalommal hirdeti meg az Önkéntességért Díj 2013. pályázatot.

A díj megvalósításában az ÖKA partnere idén már 3. alkalommal a Budapest Bank, az Év Vállalati Önkéntes Programja 2009. évi nyertese, amely a díj anyagi és szakmai támogatásán túl idén is különdíjjal ismeri el az esélyegyenlőségért legtöbbet tevő magánszemélyt.

Az alábbi 5 kategóriában kerülnek a díjak kiosztásra:
I. Az év önkéntese (magánszemélyeknek)
II. Az év önkéntes programja (civil szervezeteknek és közintézményeknek)
III. Az év vállalati önkéntes programja (cégeknek)
IV. A Budapest Bank „Esélyegyenlőségért”különdíja magánszemélyek részére
V. Az Év Közösségi Kezdeményezése 2013. (közönségdíj)

Helyi kezdeményezés olyan helyi kis szervezetek vagy közösségek számára,(pl.: baráti társaságok, nyugdíjas körök) akik saját maguk helyben végeznek valamilyen kiemelkedő tevékenységet önkéntesekkel. Ezt közönségdíj formájában adjuk ki, melyre online formában a Facebookon létrehozott oldalon keresztül várunk szavazatokat.

Zsűri tagjai:

  • dr. Garas Ildikó, az Önkéntes Központ Alapítvány kuratóriumának elnöke
  • Hulej Emese, a Nők Lapja munkatársa
  • dr. Radácsi László, CSR tanácsadó, a SmartLab Tanácsadó Kft. ügyvezető igazgatója
  • dr. Rolek Ferenc, a Budapest Bank vezérigazgató-helyettese
  • Scholtzné Hibay Alíz, a Magyar Hospice Alapítvány önkéntese

A pályázati kiírás és az adatlapok elérhetőek az ÖKA honlapján a http://www.onkentes.hu oldalon, az Önkéntességért Díj menüpont alatt illetve a FACEBOOK oldalon A jelöléseket és pályázatokat 2013. október 07.-ig várjuk, a dij kukac onkentes pont hu e-mail címre „Önkéntességért Díj jelölés” jeligére vagy a Facebook oldalon kitöltött jelentkezési lapon.

Vas Megyei Önkéntes Centrum