Éjszakai borbarangolással várják a hegyháti borok és kulturális élmények iránt érdeklődőket Oszkóban 2024. június 29-én, szombaton. Az oszkói szőlőhegy Hegypásztor pincéi különleges programokkal várják a látogatókat, akik egy varázslatos estét tölthetnek el a helyszínen.

Borterasz

A rendezvény 17:00 órakor veszi kezdetét a Borteraszon egy könnyed esti sétával az oszkói szőlőhegyen. Az indulás után a látogatók megkóstolhatják Oszkó és Olaszfa borait, valamint a büfé kínálatában is válogathatnak. 18:30-tól a moldvai csángó magyarok konyhájából származó ínyencségek is elérhetőek lesznek.

Nagypajta

A Nagypajtában 20:00-tól 22:00-ig a Szélműves együttes koncertje és táncháza várja az érdeklődőket “Ereszd el a hajamat!” címmel. Az est folytatásaként 23:00-kor kezdődik Wagner Emil akusztikus koncertje, amely meghitt élményt kínál a résztvevőknek.

Nyitott Pajta és a Nagypajta Közelében

22:00 órától a Gotthard Jenő Csillagászati Egyesület tart csillaglesést, ahol a látogatók megismerhetik az éjszakai égbolt titkait.

Tájház (Öregpince)

A rendezvény ideje alatt, 17:00 órától a Tájház is nyitva áll, ahol a látogatók bepillanthatnak a pincetájház életébe.

Nyitott Pajta

18:00-kor a “Fényidő – Csillagok, bolygók, égi fények vonzásában” című író-olvasó találkozó várja az érdeklődőket Devecsery László József Attila-díjas költővel és Bodó Anita versmondóval.

Ez az esemény különleges lehetőséget nyújt a borok, a kultúra és az éjszakai égbolt szerelmeseinek, hogy egy emlékezetes estét töltsenek el Oszkóban. A rendezvényre a belépés díjtalan, a részletes információk a www.hegypasztor.hu oldalon érhetők el.

Ennek a cikknek egyes elemei a mesterséges intelligencia segítségével készültek.