Valamennyi eseménynek a Répcelaki Művelődési Ház és Könyvtár ad otthont.

2022. június 7. kedd 18:00
KÜLÖN FALKA vetítés + vendég: KIS HAJNI filmrendező

18.00 – KÜLÖN FALKA című film vetítése
magyar-szlovák filmdráma, 98 perc, 2021
A Külön falka történetében a tizenkét éves Niki (Horváth Zorka) nagyszüleivel él, akik nem tudják kordában tartani a vadóc, az iskolában nehezen beilleszkedő gyereket. Amikor Niki megtudja, hogy édesapját, Tibort kiengedték a börtönből, minden tiltás ellenére felkeresi a férfit. Tibor (Dietz Gusztáv) kidobóként dolgozik a budapesti éjszakában. Magának való alkat, erőszakos természete miatt állandó harcban áll a környezetével. Sötét múltja és egy családi titok miatt kerüli a lányával való találkozást, de Nikit nehezebb lerázni, mint gondolta. A két kívülálló lassan közeledni kezd egymáshoz, de minden az ellen szól, hogy a család egyesülhessen.
 
A vetítés után beszélgetés KIS HAJNIVAL, a film rendezőjével.
Moderátor: Meskó Krisztián
 
A rendezvény díjtalanul látogatható!
 

2022. június 8. szerda 17:00
ÉLMÉNYEKRE HANGOLVA bemutató

17.00 – Válogatás a vépi VAS-FILM 18 – Vas megyei Függetlenfilm Fesztivál díjnyertes alkotásaiból
18.00 – Élményekre hangolva – Horváth Imre portréja (57’) – Boros Ferenc és Horváth Zoltán függetlenfilmesek alkotásának bemutatója – premier
A film után Boros András intézményvezető beszélget Horváth Imrével és az alkotókkal.
__________
Horváth Imre zenei tanulmányait a Szombathelyi Bartók Béla Zeneiskolában kezdte, majd 1977-ben a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán ének-zene, népművelés szakán diplomázott.
1983-tól 2014-ig a szombathelyi Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola Zenei Tanszékén oktatott ének-zene pedagógiát. Karnagya volt többek között a tanító szakosok énekkarának az Orchidea Nőikarnak és a Lassus Kamarakórusnak. Óraadóként ének-zenét tanított több szombathelyi középiskolában is.1980 óta számos hazai és külföldi fellépésen, hangversenykörúton vett részt karnagyként. Vezetője volt az Erkel Kórusnak és a Zenebarátok Kórusának, nagy oratórikus műveket tanított be, készített elő hangversenyekre, külföldi szereplésekre.
Jelenleg nyugalmazott főiskolai docensként, a szombathelyi Szent Márton Városi Kórus karnagya, valamint „Ezt látni és hallani kell” zenei ismeretterjesztő sorozatával műelemző előadásokat tart a Berzsenyi Dániel Könyvtárban.
Karizmatikus személyisége, szuggesztív előadásmódja, zenetörténeti és -elméleti tudása hónapról hónapra tömegeket vonz. Számára minden kottapapírra vetett hangjegy egyfajta ajándék, érzelmi-hangulati húrokat megpendítő rejtvény. Megfejti, értelmezi, beleéli-beleteszi magát és átadja, amit feladványként megélt benne.
2021-ben Szombathely Kultúrájáért Életműdíjban részesült.
 
A rendezvény díjtalanul látogatható!

2022. június 9. csütörtök 18:00
MAGYAR FILMEK 1896-2021 c. könyv bemutatója

 
18.00 – A MAGYAR FILMEK 1896-2021 című könyv bemutatója
Vendégeink:
Dr. Murai András, filmtörténész és Dr. Gelencsér Gábor, filmtörténész
A beszélgetést vezeti: Meskó Krisztián
A rendezvény díjtalanul látogatható!
 
18.00 – MENTÉS MÁSKÉPP című film vetítése
magyar vígjáték, filmdráma, 110 perc, 2021
A könyvelésbe beleszürkült Márknak meg kell mentenie Dórát a depressziótól. Márk a saját maga által kifejlesztett Alternatív Terápia módszerével elindítja a lány kezelését. Úgy kezdi manipulálni a lány életét, hogy az nem tud róla ezzel próbálkozva terelni őt a boldogság felé.
A vetítés után beszélgetés a film rendezőjével, Rózsa Gáborral és a film egyik főszereplőjével, Virsinszki Zoltánnal
Moderátor: Varga Ákos
A rendezvény díjtalanul látogatható!
 
 

Ajánlóvideó a filmhét programjaira