Az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ szervezésében megvalósuló, Horváth Zoltán vezette programsorozat tavaszi vendégei a YouTube videómegosztón osztják meg gondolataikat.

Youtuberek

Ma már ezer helyen lehetünk megosztók az internetnek hála. Most a YouTube világába kalauzoljuk el az érdeklődőket. Videósok vallanak önmagukról, élőben, de nem a közösségi médián keresztül. Interaktív beszélgetések az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ szervezésében az AGORA–Művelődési és Sportházban.

2017. április 4. (kedd) 17.30-kor
Iza (Horváth Iza)

„Iza vagyok, 22 éves körmendi lány, jelenleg még egyetemre járok ide Szombathelyre, kommunikáció szakra. Legelőször egy zenei csatornát kezdtem el vezetni a YouTube-on, ahova lassú lírai és hardcore dalok feldolgozásait készítettem el néha külföldi barátaim segítségével. Pár hónapja viszont elkezdtem vezetni egy vlog csatornát, ahol összeesküvés elméleteket és érdekes történeteket osztok meg a nézőkkel.”

YouTube csatorna: https://www.youtube.com/channel/UCYoUxki1KcPKPrahRPiXgfg

2017. április 11. (kedd) 17.30-kor
Blitch

Két egyszerű hétköznapi középiskolás srác, akik ha tehetik szabad idejükben a YouTube-ra töltik fel videóikat. “Célunk legfőbbképp a szórakoztatás, de mindenféle tartalmat találni a csatornánkon” –vallja magáról Megyeri Máté és Ritóper Ramón, vagyis a BLITCH.

YouTube csatorna: https://www.youtube.com/c/BLITCHTMDR

2017. május 2. (kedd) 17.30-kor
Pempi (Puteáni Jenő)

„2007 óta foglalkozom  humorvideók készítésével. Kezdetben csak maszkolás technikájú filmparódiákkal, majd később zenés poén remixekkel, zeneparódiákkal, és kérdezz-felelek vloggal szélesítettem a repertoárt. 2013-tól egy autós csatornát is indítottam, (BMW reviews) melyben teszt, tuning videókat készítek angol nyelven.”

Humor oldal: www.youtube.com/pempihd
Autós oldal: www.youtube.com/steptronic87

2017. május 16. (kedd) 17.30-kor
Bolli Bmx (Bolla Péter)

“Bolla Péter vagyok, de legtöbben Bolliként ismernek. Jelenleg az Allianz Hungáriánál és a Pannonia Picturesnél dolgozom, lassan 2 éve videózok és szeretnék ezzel foglalkozni operatőrként és vágóként. A videókban általában sportolunk és a hetet mutatjuk be hetente egyszer pénteken hétkor” –mondja a 22 éves szombathelyi srác.

Youtube csatorna: https://www.youtube.com/channel/UCgZDoPwkCI-GxllcvmMJ8uw

2017. május 30. 17.30-kor (kedd)
Fatimapanka (Hindi Fatima)

„23 éves egyetemista vagyok, akit minden inspirál, ami szép, igényes és különleges. 2011 óta követek főként külföldi youtubereket, és azóta szépen lassan bennem is erősebbé vált a késztetés, hogy tartalomgyártóvá váljak ezen a platformon (is) a blogom és Instagram oldalam mellett. Videóimban életmóddal, szépséggel, egészséggel kapcsolatos témákkal foglalkozom.”

Youtube csatorna: https://www.youtube.com/channel/UCQUIaRTYQJWnrHEYgQKEbtA

A beszélgetéseken közreműködnek: Nagy Róbert és Vass Péter (Bexter), a Szombathely YouTuberei Facebook-csoport adminjai

A programokon való részvétel ingyenes.