Fusd Körbe Szombathelyt! – kreatív módon sportolhatunk a Szombathelyi Futóklub új akciójában

A “Fusd Körbe Szombathelyt” nem verseny. Szeretnénk lehetőséget kínálni mindenkinek egy igazi, egyedi megmérettetésre. Itt csak önmagaddal versenyzel. Az útvonal bármikor teljesíthető, csak te döntöd el mikor szeretnéd teljesíteni – írja a Szombathelyi Futóklub weboldalán. A körülbelül 25 kilométeres táv szabadon, önállóan teljesíthető, így biztosítva egy szervezett mozgásformát a koronavírus-járvány idején is.

TÁV, ÚTVONAL

Táv: kb. 25 km

A táv teljesítésének kiindulópontja

Szombathely, Csónakázó tó Kenderesi út felőli parkolója ( GPS: 47°14’03.5″N 16°36’09.5″E)

 • Az útvonal megtekinthető: ITT
 • Az útvonal letölthető gpx fileban: ITT
 • Térkép letöltése: ITT

Útvonal utcaszintű leírása

Csónakázó tó parkoló – Csónakázó tó ( a fitneszpark irányába) – Kárpáti Kelemen utca – Homok út – Kétrózsa köz – Középhegyi út – Erdei iskola utca – Batsányi János utca – Áprily Lajos utca – Ferenczy István utca – Nárai +Külső utca – Temesvár utca – Külső Pozsonyi utca – Körmendi út – Újvilág utca – Rumi út – Pásztor utca – Liliom utca – Csaba úti aliljáró – Csaba utca – Vásártér utca – Vépi út – Sági út – Kolozsvár utca – Puskás Tivadar utca – gyalogos vasúti átjáró – Pinkafői utca – régi vasúti töltés (kb 150m földes gyalogút) – 11-es huszár út – Farkas Károly utca – Szabadnép utca – Béke tér – Csók István utca – Tulipán utca – Hóvirág utca – jobbra Bertalanffy Miklós utca – Vízöntő utca – Muskátli utca – Ernuszt Kelemen utca – Márton Áron utca ( felfelé a dombon) – Pálos Károly utca (földút) – Kilátó utca – Kárpáti Kelemen utca – Lajta utca – Csónakázó tó (a két tó között) – Deck Bisztró – Csónakázó tó parkoló

NEVEZÉS

Nevezési díj: 3800 Ft
amely tartalmazza: Sikeres teljesítés esetén a befutóérmet, pólót és az esetleges postaköltséget.

Nevezési felület: https://forms.gle/fnxHu8Y373EwgfbSA

Nevezés a tervezett teljesítés előtt minimum 7 nappal, a nevezési űrlap kitöltésével és a nevezési díj átutalásával történik.

Nevezéskor minden esetben meg kell adni a tervezett teljesítés időpontját (dátum , valamint a tervezett indulási időpont).

A nevezési díjat az űrlap elküldésétől számított 48 órán belül kérjük befizetni vagy átutalni az alábbi számlaszámra:

Szombathelyi Futóklub SZSE
Budapest Bank, 10104789-37065300-01005000

A közlemény rovatba kérjük feltüntetni a nevező nevét és hogy “Fusd Körbe Szombathelyt”
A nevezés csak a nevezési díj beérkezésével válik érvényessé!

Az űrlapon kért adatok megadása kötelező! Az adatokat kérjük pontosan megadni a számla kiállítása, valamint a postázás és kapcsolattartás miatt.
 
Nevezés lemondása, módosítása

Az előzetesen megadott tervezett indulási időpont előtt min. 24 órával a nevezés lemondható, az induló részére a nevezési díjból 500 Ft levonásra kerül , a maradék összeget pedig visszautaljuk.

A lemondáskor megadható egy a tervezett időponttól számított 30 napon belüli alternatív teljesítési időpont is , ebben az esetben a nevezés érvényes az új időpontra!

A TELJESÍTÉS IGAZOLÁSA

A teljesítést futóórával vagy mobilalkalmazással kell teljesíteni és rögzíteni, majd feltöltés után a teljesítést meg kell osztani és elküldeni az erre mutató linket a szombathelyifutoklubszse@gmail.com e-mail címre.
FONTOS! A teljesítés leigazolásához nem elegendő képet beküldeni, hanem a teljesítést mérő alkalmazásból kell megosztani a futást!

SZABÁLYOK

 • A táv csak a megadott útvonalon és csak a megadott irányban teljesíthető!
 • A nevezéssel a résztvevők tudomásul veszik, hogy a táv sikeres tejesítése megfelelő fizikai és mentális felkészültséget, valamint tapasztalatot igényel. Bármely résztvevő felkészületlenségéből, hanyagságából, könnyelműségéből származó balesetekért, a károkért a szervezők nem tartoznak felelősséggel! A szervezők részéről senki nem felügyeli az útvonalat, minden résztvevő saját felelősségére teljesíti a távot.
 • Kérjük az útvonalon a közlekedési szabályok betartását! Külön felhívjuk a figyelmet, hogy a Puskás Tivadar utca végén gyalogos vasúti átjárón át halad az útvonal, ezért fokozott figyelmet kérünk!
 • Kerékpáros, autós kísérő engedélyezett, a KRESZ betartása rájuk nézve is kötelező! Tilos a kísérővel útközben egymást váltani!
 • A szervező fenntartja magának a jogot, hogy a pálya útvonalán a futókat az általuk megadott időpontban megadott teljesítés időtartama alatt az útvonalon szúrópróbaszerűen ellenőrizze.
 • A pálya útvonaláról történő letérés, ellenkező irányban futás, az útvonal lerövidítése, a kísérővel történő váltás azonnali kizárást von maga után!
 • Tilos útközben a futóóra vagy mobilalkalmazás leállítása, szüneteltetése, a teljesítési időnek tartalmaznia kell az esetleges megállásokat (bruttó idő)
 • 18 éven aluliak önállóan nem indulhatnak, csak szülői felügyelet mellett. Ebben az esetben kérjük felvenni a kapcsolatot a szervezővel a szombathelyifutoklubszse@gmail.com címen.
 • A teljesítőkről ranglista készül, mely az esemény weboldalán látható. 
 • A nevezéssel a teljesítők hozzájárulnak, hogy nevük, születési évük , valamint a teljesítés időeredménye  szerepeljen az esemény weboldalán megjelenő nyilvános listában.