Helyi termékek szakmai fóruma Szombathelyen (2015.10.14.)

 

A Földművelésügyi Minisztérium kiemelt figyelmet fordít a helyi termékek előállításának ösztönzésére, az értékesítési csatornák növelésére és a termékek fogyasztókkal történő megismertetésére, ezért a 2015-öt a Helyi termék évének nyilvánítja.

 A Helyi termék éve program egyik kiemelt célja, hogy a helyi termékeket gyártók szakmai ismeretei bővüljenek, és kérdéseikre választ kapjanak. Ezért a Földművelésügyi Minisztérium a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal, a Nemzeti Művelődési Intézettel, illetve a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával közösen a termelők számára szakmai fórumokat szervez az ország számos pontján. Az országos programsorozat 2016. március végéig tart.

  • A kistermelői élelmiszer-termelés, -előállítás és -értékesítés feltételei
    Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
  • Az élelmiszerek jelölésével és szabályozásával kapcsolatos legfontosabb információk
    Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszer-feldolgozási Főosztály
  • Helyi termelői piac nyitásával, üzemeltetésével kapcsolatos tudnivalók
    Élelmiszer értékesítés feltételei a helyi termelői piacon
    Földművelésügyi Minisztérium, Agrárfejlesztési Főosztály
    Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
  • Hogyan védjük termékeinket? Az eredetvédelem és a védjegyek jelentősége
    A Hagyományok-Ízek-Régiók  (HÍR) védjegy program a hagyományos termékek piacra jutása érdekében
    Földművelésügyi Minisztérium, Eredetvédelmi Főosztály
  • Adózással kapcsolatos általános információk
    Nemzeti Adó- és Vámhivatal
  • Kerekasztal beszélgetés (Helyi jó példák bemutatkozása, kérdések-válaszok)

VCIC információ