A Földművelésügyi Minisztérium kiemelt figyelmet fordít a helyi termékek előállításának ösztönzésére, az értékesítési csatornák növelésére és a termékek fogyasztókkal történő megismertetésére, ezért a 2015-öt a Helyi termék évének nyilvánítja.
A Helyi termék éve program egyik kiemelt célja, hogy a helyi termékeket gyártók szakmai ismeretei bővüljenek, és kérdéseikre választ kapjanak. Ezért a Földművelésügyi Minisztérium a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal, a Nemzeti Művelődési Intézettel, illetve a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával közösen a termelők számára szakmai fórumokat szervez az ország számos pontján. Az országos programsorozat 2016. március végéig tart.
- A kistermelői élelmiszer-termelés, -előállítás és -értékesítés feltételei
Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
- Az élelmiszerek jelölésével és szabályozásával kapcsolatos legfontosabb információk
Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszer-feldolgozási Főosztály - Helyi termelői piac nyitásával, üzemeltetésével kapcsolatos tudnivalók
Élelmiszer értékesítés feltételei a helyi termelői piacon
Földművelésügyi Minisztérium, Agrárfejlesztési Főosztály
Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal - Hogyan védjük termékeinket? Az eredetvédelem és a védjegyek jelentősége
A Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) védjegy program a hagyományos termékek piacra jutása érdekében
Földművelésügyi Minisztérium, Eredetvédelmi Főosztály - Adózással kapcsolatos általános információk
Nemzeti Adó- és Vámhivatal
- Kerekasztal beszélgetés (Helyi jó példák bemutatkozása, kérdések-válaszok)
- Vas megyében a rendezvény időpontja: 2015.október 14.
- Helyszíne: 9700 Szombathely, Berzsenyi tér 1. Vas Megyei Közgyűlés – Megyeháza
- Regisztráció:https://docs.google.com/forms/d/1TAhkE1L4f_WbaaFCp0s96sde3UttwBqUZJCn3yBdmXM/viewform?c=0&w=1
- Telefonon: 30/ 726 2936
VCIC információ