Minden évben, augusztus 20-án ünnepeljük az államalapítás napját, de ilyenkor került sor az „új kenyér ünnepére” is. A megemlékezések mellett pedig rengeteg program közül válogathatunk országszerte. Ezek közül hoztunk most néhány példát.

VI. Kenyérlelke Fesztivál

Időpont: augusztus 19-20., szerda-csütörtök
 
Idén hatodik alkalommal gyűlnek össze az ország legkitűnőbb pékjei, hogy összemérjék tudásunkat. A fesztiválon a különleges ízű és állagú kenyerek mellett a kenyérkészítés művészetével is megismerkedhettek! 

Mesterségek Ünnepe

Időpont: augusztus 20-23., csütörtök-vasárnap
Látogassatok el a Budai várba, ahol többek között koncertek, táncház, bábszínház vár rátok! Ha pedig kimozogtátok magatokat, nézzetek körbe a kézműves műhelyekben, és alkossátok meg saját portékáitokat!

Bánk bán operaelőadás

Időpont: augusztus 19., szerda
A művészet szerelmesei vagytok? Akkor este 20 órától nézzétek meg a margitszigeti nagyszínpadon Erkel Ferenc klasszikusát, a Bánk bánt Vidnyányszky Attila rendezésében! 

VII. Dunakanyar Sörnapok

Időpont: augusztus 20-22., csütörtök-szombat
Jól esne egy hideg sör ebben a nyári melegben? Akkor irány Vácon, a Duna-partra! A kiváló sörök mellett a jó hangulatról koncertek, sport- és táncbemutatók gondoskodnak. A fesztivál fellépői közé tartozik majd többek között Korda György és Balázs Klári is
 
Időpont: augusztus 20., csütörtök
A két és fél órás „Titkos kertek és terek a belvárosban” című tematikus városnéző séta alkalmával tragédiák és szerelmek elevenednek meg. A vezetők segítségével feltárulnak a csodálatos régi épületek titkai, történeteik. A túra hatalmas élmény lesz kicsiknek és nagyoknak egyaránt!