Kiállítás, előadás, vásár – a Savaria MHV Múzeum programjai 2015. december 12-ig

Előadóülés, kiállításmegnyitó és karácsonyi vásár – a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum programajánlója 2015. december 12-ig.

December 9. szerda 15.00 Savaria Múzeum
Hívatlan vendégek a városban
Tudományos előadóülés

Örülünk a sünnek, a mókusnak a kertünkben, de nagyon nem szeretjük a kullancsokat. Pedig ezek az emlősök is hozzájárulnak a kullancsok terjedéséhez a városokban. Szeretjük a feketerigókat, de ellenszenvvel tekintünk a vetési varjakra. Mindkettő újkeletű városlakó, bár a varjak jóval hangosabbak és többet is szemetelnek.

A városi környezet számos állatfaj számára jelent új élő- és fészkelőhelyet, kínál terített asztalt, ezért ne csodálkozzunk, ha ki is használják a lehetőségeket. Életvitelük, az általuk terjesztett kórokozók és további kártevők azonban megnehezítik életünket, esetenként be is szűkítik életterünket.

Mit mond erről a zoológus, a közegészségügyi szakember vagy a természetvédő?
A Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum és a Vas Megyei Tudományos Testület közös rendezvénye.

December 10. csütörtök 17.00 Szombathelyi Képtár
Blau Punkt
Kékesi Gábor szobrászművész kiállításának megnyitója

Kékesi Gábor 1982-ben született Körmenden. A Szombathelyi Művészeti Szakközépiskolában Veres Gábor szobrászművész irányításával érettségizett díszítő szobrász szakon. Ezután a Magyar Képzőművészeti Egyetemre, Kő Pál, Kossuth-díjas szobrászművész osztályába járt, ahol 2007-ben szobrászművész, rajztanár diplomát szerzett. Kedvelt anyagai az agyag, a viasz, a gipsz, a fa és a bronz. Főleg figurális kisplasztikát, emlékérmet készít. Köztéri alkotásai vannak megyeszerte, főleg emléktáblák: Körmenden, Szombathelyen, Kőszegen és Vasváron.

December 11-12. péntek 12.00-20.00, szombat 10.00-20.00 Szombathelyi Képtár
Karácsonyi vásár
Képző- és iparművészek, designerek és kézművesek termékeinek vására.

Grafikák, festmények, textilbabák, táskák, házi szappan, kékfestő termékek, egyedi túrazsákok, fa design, selyemmunkák, egyedi tervezésű nyakláncok, cipők, párnák, kabátok, ruhák és sok minden más…
A rendezvény ideje alatt folyamatos kézműves foglalkoztató várja a gyerekeket.
A belépés ingyenes.

[divider]

rendezvenyszhely