Az ELTE Savaria Egyetemi Központban szeptember második felében is számtalan esemény lesz.

A duális gépészmérnök képzés hallgatóinak ünnepélyes és sajtónyilvános szerződés-aláírási ceremóniáját szeptember 20-án 10 órától rendezik az ELTE Savaria Egyetemi Központ B épületének aulájában. 


Az ELTE SEK Művészeti Intézetének oktatója, a Munkácsy-díjas Tóth Csaba festőművész is kiállítója a „KÖZELEDJETEK…” III. című kiállításnak, amely 2017. szeptember 23-án szombaton 18 órakor nyílik a ZICHY MAJOR kiállítóteremben Budaörsön. Az itt látható két képe is szerepelni fog a kiállításon:


Egyháztörténeti kutatások a Nyugat-Dunántúlon címmel rendeznek tudományos konferenciát és könyvbemutatót szeptember 28-án, csütörtökön 13 órától az ELTE Savaria Egyetemi Központ D épületének földszinti I. előadótermében.

Polgár Marianna a Magyar Történelmi Társulat Regionális Csoport elnöke elmondta:
– Az idei év nevezetes évforduló a Magyar Történelmi Társulat életében, mert a hazai történettudományt összefogó egyesület 150 éve, 1867-ben a kiegyezés évében jött létre. Fél évvel ezelőtt, 2017 februárjában alakult újjá a Társulat regionális, itteni csoportja, melynek egyik fontos célja a tematikus történeti kutatások és eredményeik szélesebb körű megismertetése. Erre hivatott ez a rendezvényünk is. Az egyháztörténeti kutatásokat Balogh Margit az MTA TTI egyháztörténeti kutatócsoport vezetője mutatja be előadásában. Ezt követően a szombathelyi kollégák, a helytörténet szempontjából is hasznos kutatási eredményeikről szólnak. Külön helyszíne és része lesz a programnak az a könyvbemutató, ami az országos egyháztörténeti forráskiadványok sorozathoz illeszkedik, de a kutatások és az oktatás számára helytörténeti szempontból is kiemelhető. Köszönet Bakó Balázsnak és Rétfalvi Balázsnak a program szakmai szervezéséért és a megvalósítás támogató intézményeknek, Szombathely városnak.

Képünkön Bakó Balázs, aki a dokumentumgyűjteményt szerkesztette és a bevezető tanulmányt írta. A rendezvényen mint az MTT Regionális csoport titkára mond zárszót.

Merklin Tímea