A Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága a Civil Közösségi Szolgáltató Központok, valamint az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) és a Magyar Vöröskereszt közreműködésével immár nyolcadik alkalommal rendezi meg a Civil Véradó Hetet, mely idén országszerte 59 helyszínen és 73 véradási időponttal nyújt lehetőséget a véradásra.

Örömteli, hogy minden egyes eseményén sikerült növelni nemcsak a véradók számát, hanem a helyszínek és az alkalmak számát is – írja a civil.info.hu.

Jelen helyzetben is kiemelten fontos a beteg embertársaink ilyen módon történő megsegítése, a vérellátás folyamatosságának biztosítása, hiszen vérkészítmények nélkül számos beteg felépülése vagy élete válságba kerülhet.

Az Országos Vérellátó Szolgálat megelőző intézkedéseket vezetett be a véradók és a vért kapó betegek egészségének védelme érdekében, amelynek rendelkezéseiről a www.ovsz.hu weboldalán lehet tájékozódni.

Az országos rendezvény helyszíneiről és időpontjairól az alábbi táblázatban, illetve a megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központok honlapjain található bővebb információ.