ÖkoPlusz- Lépések a kezdetektől

 

Jogos a kérdés, hogy mi is az az ÖkoPlusz!? Hogyan kerül ide, és mi a célja?

A bevezető videóból sokat megtudhattok, de még több információval ennek a cikknek keretein belül olvashattok!


Manapság a legfontosabb és legvitatottabb téma a környezetvédelem. Sajnos tény, hogy nem szabad figyelmen kívül hagyni, de a mai rohanó világban szinte lehetetlen kilépni a számunkra kényelmes, ám hosszú távon káros komfortzónánkból.

Egyedül nagyon nehéz elindulni azon a bizonyos úton, amelynek folyamán az ember csökkentheti a háztartásában a hulladék és káros anyagok mennyiségét. Pontosan ezért hoztuk létre az ÖkoPluszt, aminek célja, hogy minél több ember elinduljon ezen az úton, és kudarc helyett sikerként élje meg az életmódváltást. Csapatunk gondoskodik a napi, heti, havi kapcsolattartásról, és közösen, lépésről lépésre eljuthatunk kívánt célig, ami nem feltétlenül a TELJES hulladékmentes életmódot takarja. Mindenki csak addig menjen, ameddig úgy érzi, hogy ezt teljes mértékben teljesíteni tudja. Ezért is haladunk lassan, de biztosan.

A közös, csoportos elindulásnak és folyamatnak a célja az, hogy barátságos légkörben egymást támogatva, segítve, motiválva haladjunk.

Mai naptól videók formájában indulunk el, januártól pedig heti és havi szinten jelentkezünk videókkal és cikkekkel, és a legegyszerűbb lépésektől kezdve, – együtt tapasztalva meg mindent – jutunk el a kívánt célig.

Hozunk ötleteket, weboldalakat, recepteket, interjúkat, és ha a vírushelyzet is engedi, személyes találkozókkal és programokkal is várunk kicsiket, nagyokat, időseket és fiatalokat, anyukákat, apukákat és mindenkit! Hiszen elkezdeni sosem késő, és mindegy mekkora lépésekkel haladsz, hiszen egy kis lépés is sokat számít!

Az ÖkoPlusz Facebook csoporthoz pedig senki ne felejtsen el csatlakozni, hiszen egymással ott tudjátok megosztani saját tapasztalataitokat, illetve kérdéseket is feltehettek egymáshoz, vagy olyan személyekhez, akik már tudatosabban élik a zero-waste életmódot.

Gyertek, csatlakozzatok hozzánk, és mentsük meg együtt a Földet!

Facebook csoport: https://www.facebook.com/groups/179338331066008 

,,Azzal, hogy gondnokként viselkedünk, megfontoljuk hogyan élünk, és milyen igényeket támasztunk a bolygó természetes előfordulásaival szemben, segíthetünk e világot jobbá tenni minden élőlény számára. Ráadásul mi magunk is jobban fogjuk érezni magunkat, kevesebb lesz a bűntudatunk.”

/Jane Goodall/