Megoldás lehet-e az emberiség élelmezési problémáira a rovarfogyasztás? És mi az oka, hogy mi, a nyugati kultúrában egyelőre nagyon is idegenkedünk tőle?
A rovarokról, mint a jövő lehetséges táplálékforrásáról prof. dr. Vig Károly entomológussal beszélgetünk.
A műsorban szó esik arról, hogy
- miért fontos a biodiverzitás (a fajok sokszínűsége)?
- mennyire veszélyeztetettek a rovarok?
- hány ehető rovarfaj él a Földön?
- miért lehetnek a rovarok értékes táplálékok?
- melyik volt az a rovar, amelynek lárváját előszeretettel fogyasztották római elődeink itt, Pannóniában?
- hol mekkora hagyománya van a rovarevésnek? mit tudunk meg minderről a Bibliából?
- milyen ízük van az egyes fajoknak?
Beszélgetünk a rovartenyésztésről, a rovartáplálékok vonzóvá tételéről, de legfőképpen annak okait kutatjuk, mi okozza sokak viszolygását a rovarevéstől.