Patent podcast: Milyen íze van a pirított sáskának? A rovarok, mint a jövő táplálékai

Megoldás lehet-e az emberiség élelmezési problémáira a rovarfogyasztás? És mi az oka, hogy mi, a nyugati kultúrában egyelőre nagyon is idegenkedünk tőle?
A rovarokról, mint a jövő lehetséges táplálékforrásáról prof. dr. Vig Károly entomológussal beszélgetünk.

A műsorban szó esik arról, hogy

  • miért fontos a biodiverzitás (a fajok sokszínűsége)?
  • mennyire veszélyeztetettek a rovarok?
  • hány ehető rovarfaj él a Földön?
  • miért lehetnek a rovarok értékes táplálékok?
  • melyik volt az a rovar, amelynek lárváját előszeretettel fogyasztották római elődeink itt, Pannóniában?
  • hol mekkora hagyománya van a rovarevésnek? mit tudunk meg minderről a Bibliából?
  • milyen ízük van az egyes fajoknak?

Beszélgetünk a rovartenyésztésről, a rovartáplálékok vonzóvá tételéről, de legfőképpen annak okait kutatjuk, mi okozza sokak viszolygását a rovarevéstől.