Biczó Antal kiállításával és Szabó Ervin méhész kóstolóval egybekötött mézes előadásával folytatódik a januári programsorozat a Herényiek Házában.

Herényi Esték: Biczó Antal: Határtalanul kiállításmegnyitó és könyvbemutató

A Herényi Kulturális és Sportegyesület szeretettel hívja Önt és családját a Herényi Esték keretében, a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett Biczó Antal: Határtalanul – a vasi és zalai határvidék festői foltjai című könyvbemutatóval egybekötött kiállításmegnyitóra

2020. január 23-án, csütörtökön 18 órára
a Herényiek Házába (9700 Szombathely, Béke tér 7.)
Közreműködnek a könyv alkotói
BICZÓ ANTAL, DEVECSERY LÁSZLÓ, DOBOSI VALÉRIAA programon kedvezményesen megvásárolható a kötet  a Szülőföld Könyvkiadó jóvoltából.
A kiállítás megtekinthető a Herényiek Háza nyitva tartási idejében, 2020. február 7-ig.

Az Őrség, a szülőföld nem azért kedves, mert ott van a legmagasabb templomtorony, az égig érő erdő, vagy a legtágasabb puszta. Azért kedves, mert vasárnap ünneplőben együtt ment a család a misére, mert a barátokkal együtt pancsoltunk a falunk szélén a patakban, mert első barátnőnkkel együtt csodáltuk a rét felett önfeledten daloló pacsirtát. Mert öröm és büszkeség a felfedezés, az új megismerése, de csak pillanatnyi, és a mindennapok derűjéhez kevés. Viszont, ha meg tudjuk becsülni az apró csodákat is, ha fel tudjuk fedezni az akár egyhangúnak tűnő mindennapok szépségét is, akkor lehetünk csak kiegyensúlyozott, boldog emberek. Hárman, Biczó Antal festőművész, valamint Dobosi Valéria és Devecsery László költők kirándulni hívnak bennünket. A képek, s a hozzájuk írt versek is ilyen kis csodák. A könyvet lapozva eljutunk a határvidék mesés tájaira: tavak, patakok, folyók medrébe s a bennük rejlő csodák közé. A fények és árnyak közösen értelmezik a valóság ezer arcát, s nyújtanak esztétikai élményt, amiből az alkotók is merítettek. A könyv szerzői üzenetét hitelesen fogalmazzák meg a képek és versek. A határvidék várja az ott élőket a csodák újra felfedezésére, a messziről jötteket pedig azok megismerésére.
 
 

Herényi Esték: Mézről Méhről Méhészetről Szabó Ervin méhésszel

Január 30-án 18:00-kor Szabó Ervin, a Sárvár és Vidéke Méhész Egyesület tagja látogat el hozzánk, előadásában beszél a méhészet kialakulásának történetéről, a méhékről és természetesen a mézről illetve a mézzel kapcsolatos termékekről. Az est végén a résztvevők 4-5 féle mézkülönlegességből kóstolhatnak.
 
 
 
A belépés mindkét rendezvényre díjtalan, az adományokat köszönettel fogadjuk.