A Rózsaszín párduc is tiszteletét tette a szombathelyi fúvósbálon

0
5

Szombathely Város Fúvószenekara Valentin napon, 2015. február 14-én, szombaton rendezte meg harmadik alkalommal az immár hagyománnyá vált fúvósbálját a Puskás Tivadar Fém- és Villamosipari Szakképző Iskola és Kollégium ebédlőjében.

A bál 19 órakor kezdődött a fúvószenekar koncertjével.

P1280225

A megnyitó beszédben elhangzott, hogy ez a bál, mint egy Valentin napi ajándék azoknak a vendégeknek, akik eljöttek.

„Szombathely Város Fúvószenekara 58 éve van jelen a város és lakói életében. A hivatalos ünnepségeken kívül számtalan egyedi rendezvény megszervezése is a zenekar nevéhez fűződik, ennek egyik bizonyítéka a fúvósbál. Amikor a fúvószenekar még nem önálló egyesületként, hanem a Sportház zenekaraként működött, állandó szereplői voltak a báloknak és táncos rendezvényeknek, de ez a hagyomány ma már nem kap teret. Pedig mi sem bizonyítja jobban, hogy szükség van erre, mint hogy ma este 3. alkalommal gyűltünk össze, hogy részt vegyünk a bálon. Mi úgy gondoljuk, hogy az ilyen rendezvényekre nagy szükség van, hiszen mint ahogy az előző két alkalommal most is sokan vagyunk!”

A bálon felköszöntötték a zenekar egyik tagját, Kovács Imrét, aki

több évtizeden át önzetlenül segítette a zenekart magas színvonalú zenei játékával. Akár szaxofonozni, akár fagottozni kellett, mindig készséggel állt a zenekar szolgálatára, mindig lehetett számítani rá.

P1280176

A műsor második száma a Rózsaszínű párduc című film főzenéje volt. De volt még teve, és táncosok is.

A bál nyitótáncát a Mikula Gábor és Kiss Virág páros adta elő, akik jelenleg a Prima Dance TSE táncosai, 3 éve kezdtek együtt táncolni, standard  táncokban országos bajnokság döntőjébe jutottak. Az est hivatalos nyitótánca a The Second Waltz keringő volt.

P1280203

Fellépett még az est folyamán az Alkalmi tánczenekar, majd a MIRA ORIENT ART hastánc csoport is.

A jó hangulatú bálon 170-en szórakoztak hajnali 3 óráig.

BL/KáBé/H+

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

hat − kettő =