1. Csendes Vintage Bar & Café

  Ha belépsz a Csendesbe, máris egy másik világba csöppensz. Mindenhol abszurd szobrok, oda nem illő bútorok és graffitik teszik harmonikussá a helyet. Délután kellemes kávézó hangulat van, de este az alkohol veszi át a főszerepet. Alkalmanként rendeznek filmvetítéseket is, ahol általában a klasszikusokra ülhetünk be.

 2. Café Zsivágó

  XIX. századi épületek közé tartozik, így abszolút múltidéző hely. Egy orosz polgári család nappalijának hangulatát próbálják megidézni a virágmintás tapétával, a barokk stílusú csillárral és a képkeretekkel. De van még zongora és díszes teacsészék is, az asztalokat pedig csipketerítő díszíti. Minden héten zenés esteket tartanak, verses felolvasókat és mindenféle kulturális programokat.

 3. Café Panini

  Egy hangulatos kávézó a Duna-parton, közel a Szent István parkhoz. Elidőzhetünk itt egy helyben készült, forró panini, egy kávé vagy egy pohár kiváló minőségű magyar vagy olasz bor mellett. Helyi kereskedőktől szerzi be alapanyagait, de nem csak rájuk figyel oda, hanem a fiatal kortárs művészekre is, akiknek fenntart egy falfelületet alkotásaikhoz. A tulajdonos nagymamájának fekete-fehér képe mosolyog vissza ránk az egyik polcról. Abszolút baráti a hely.

 4. Rengeteg Romkafé, avagy a Míves 2.0

  A Míves 2.0 elődje, a Míves, Miskolcon működött, aztán fogta  magát a tulaj és felköltözött mackóstul, kacatostul, mindenestül Budapestre. Telepakolta a helyet régi játékokkal, könyvekkel, érdekes tárgyakkal, amelyeket vagy ő szerez be vagy ismerőseitől kapja. Az évek során a fő profiljuk a forró csoki lett, amit rengetegféleképpen kérhetünk. Valódi csokoládéból készül, a receptjét maga a tulaj kísérletezte ki. Az egész olyan, mint egy kis meseország.

 5. Hadik Kávéház

  A Hadik egyike Budapest nagy irodalmi kávéházainak, ami a 1920-as években élte fénykorát. Bár a kávéról az a hír járta, hogy eléggé rossz, mégis legendássá vált a hely, hisz megfordult itt Karinthy Frigyes, Kosztolányi Dezső, Móricz Zsigmond és több híres költő, író, művész. Akkoriban sakk-kör is működött, aminek Karinthy volt az elnöke. A kávéház mellett, de elkülönülten a Szatyor Bár és Galéria található, amit Karinthy Frigyes nevezett el szatyornak, a Hadik pincehelyiség falainak gyékényborítását meglátva. Manapság zongoraesteket, dzsesszkoncerteket, irodalmi esteket és kiállításokat tartanak.

  +1 Empathy Café & Bistro

  Aki ide betér, fogyasztásával a Magyar Vöröskereszt karitatív munkáját támogatja. A szervezet a kihasználatlan földszinti garázsbeállóját és a mellette lévő irodát gondolta újra és alakították át vendéglátóhellyé. A kávézó teljesen száműzi a műanyagot, nem használnak PET-palackot, hanem csapvízből készítenek szűrt és magnéziummal dúsított vizet. Újrahasznosított tálalóeszközöket használnak. Az épület kialakításánál figyeltek a látás-, mozgás- és a hallássérültek igényeire is. Az Empathy-ba bekerült egy úgynevezett indukciós hurok, amely a hallássérültek számára könnyíti meg a kommunikációt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

tizenegy − kilenc =