Minden évben április utolsó szerdája – nemzetközi szinten –  a Vakvezető kutyák világnapja, melynek alkalmából az elmúlt héten érzékenyítő foglalkozást tartottak Nemesbődön. Az esélyóra a Nemesbődi Közösségi Színtér és a Vas Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház együttműködésének keretében valósulhatott meg.

A vakvezető kutyák kiemelt szerepéről és a segítségnyújtás fontosságáról Bősze György, a Vakok és Gyengénlátók Vas Megyei Egyesületének elnöke tartott bemutatót hűséges társával, Potterrel a a Nemesbődi Gyöngyvirág Óvodában, ahol a gyermekek és az óvónők is szívesen fogadták a vendégeket, hiszen az óvoda már korábban is tartott hasonló programokat óvodások számára.

A településen nagy hangsúlyt fektetenek  az esélyegyenlőséget bemutató és támogató programok szervezésére, így folytatódik a munka. Májusban megalakult a közösségi színtérben a Nemesbődi Kézműves Kör, melynek első hat alkalmán Nagy Lászlóné Marika a papírfonás rejtelmeibe avatja be az érdeklődőket. A Nemesbődi Közösségi Színtér és a Vakok és Gyengénlátók Vas Megyei Egyesületének közös foglalkozássorozata ingyenes.