Bemutatkoznak a XV. Nemzetközi Fúvósfesztivál fellépői (1.) – Kőszeg, Nemesócsa

  A kép illusztráció, a 2014-es szombathelyi fúvósfesztiválon készült.

  A kőszegi és nemesócsai fúvósok is részt vesznek a jubileumi fúvósfesztiválon.

  Kőszeg Város Koncert Fúvószenekara

  A mai zenekar őse, jogelődje 1866-ban alakult: Nykodem János egyházi karnagy és zene egyleti karmester toborozta kőszegi fiatalokból és a városban letelepedett 12 obsitos katonamuzsikusból. A kőszegi zenekar azóta jegyzett története- Kovács Ferenc, Horváth István, Gréts Károly, Csárics Sándor karnagyok alatt- fényes lapokkal büszkélkedhet. A zenekar történetében sok rangos hazai és nemzetközi elismerés szerepel. 2013. június 1-i országos minősítésen az együttes a hazai minősítési rendszer legmagasabb kategóriájában, a D kategóriában Kiemelt Arany minősítést szerzett, és ennek megfelelően jogosan
  használja a Koncert Fúvószenekar kitüntető címet.

  A 149 évből 6 év Szilágyi Miklós karnagy igényes, új szellemű művészeti vezetéséhez kötődik. Felfrissült a korábbi repertoár, a karnagy hangszerelései és saját szerzeményei, “más nyelvű ” művek magasabb technikai követelményeket támasztottak.

  Kőszeg Város Koncert Fúvószenekarának elnöke: Bakos György
  Művészeti vezetője, karnagya: Szilágyi Miklós

  [divider]

  Katica és Katica – Junior Mazsorettek Nemesócsa

  A  csoport 2005-ben alakult a CSEMADOK Nemesócsai Alapszervezete jóvoltából 10 lelkes taggal. A mazsorettek  műsorukkal rendszeresen kísérik az OUCHA Fúvószenekart Szlovákiában és külföldön. Működésük óta szép sikerekre tettek szert.  Ezt bizonyítják a számos versenyeken és minősítéseken elért eredmények, mint a 2013 – as évben a Szlovák Tánc és Látványtáncbajnokság első helyezése, Európa –  bajnokság 4. díja. 2014- ben szintén a Szlovák Tánc és Látványtáncbajnokság  első helyezése, Európa – bajnokság 2. díja, 2015- ben a Szlovák bajnokság első díja, Európa – bajnokság 2. díja. Művészeti vezetőjük : Kartai Adél, a lányok vezetői: Bc. Laky Erzsébet és Benedek Erzsébet.

  OUCHA Fúvószenekar Nemesócsa

  Nemesócsán a múlt század elejétől ápolják a fúvószenekar hagyományát. Kitartó, sokéves munkával értek el az egykori tűzoltózenekartól a mai felállásig.  E kulturális örökség és érték fenntartója az OUCHA Zenekar, mely 2001-től tagja a Szlovák Fúvószenekar Szövetségének. Az évek során számos elismerésben és minősítésben részesültek, 2007-ben pedig megjelent első CD felvételük. Több hazai fellépés mellett sikeresen szerepelnek Szlovákia határain kívül más országokban is. A zenekar 2001-től tagja a Szlovákiai Fúvósok Szövetségének, 2007-ben pedig megjelent első Cd felvételük. A  fúvósok  községükben már sok hagyományt termetettek. Egyike amire a legbüszkébbek a  2002 óta rendszeresen megrendezett és nagy népszerűségnek örvendő koncertsorozatuk.

  A  zenekar elnöke: Olláry Aladár, titkára: Nagy Diana

  SZVFE/H+ összeállítás

  [divider]

  JUBILEUMI, TIZENÖTÖDIK NEMZETKÖZI FÚVÓFESZTIVÁL
  2015. AUGUSZTUS 15-ÉN, SZOMBATHELYEN!