A 100 éve született színművész Vas megyéhez is kötődik!

1921. február 11-én született Kiskunhalason. Elvégezte a Színművészeti Akadémiát és Szegeden, majd Miskolcon játszott. Jöttek azonban a háborús évek, harcolt a 2. világháborúban. Ekkor, 1945. március 29-én vette feleségül Holé Erzsébetet, vélhetően a háborús kényszerhelyzet miatt nem otthon, hanem a nyugati határ közelében, Vasszentmihályon.

port.hu_

Szomorú és nehéz időszak, szovjet hadifogság következett, de a művész fogolytársaival együtt színjátszókörben játszott tovább, tartották a lelket egymásban. A fogság után hazatért és visszatérhetett a hivatásos színészethez. Dolgozott Pécsett, majd a Nemzetiben és a Madách Színházban is. Beszéd-és versmondó tanárként segítette a diákokat a Színház-és Színművészeti Főiskolán. Számos televíziós és színpadi szerepe mellett kedvelt szinkronszínész volt, Peter Ustinov és Morgan Freeman magyar hangja is volt. Sokan valószínűleg a Szomszédok című teleregény Kenéz elvtársaként ismerték meg.

Példaértékű az a munkája, amelyet a hangoskönyvek felolvasásába fektetett, közel 9000 órányi anyagot olvasott fel. Munkásságát a Bodor Tibor Kulturális Egyesület őrzi és folytatja.