A Nyitott Kör második alkalommal hirdeti meg Nyitott Szemek Fesztivál néven a pedagógusoknak szóló színházi nevelési börzét. Az esemény keretében 13 társulat mutatja be színházi nevelési előadásait és színházpedagógiai programjait március 1-2. között Budapesten.

Március első hétvégéjén ismét lesz Nyitott Szemek Fesztivál,

amelynek során 13 színházi neveléssel, színházpedagógiával és drámapedagógiával foglalkozó társulat mutatja be előadásait az eseményre ellátogató pedagógusoknak és a téma iránt érdeklődő látogatóknak. A Nyitott Kör Egyesület által szervezett esemény célja, hogy közelebb hozza a színházi nevelés és a színházpedagógia módszerét az érdeklődő pedagógusokhoz.

A színházi nevelési programok biztonságos keretet teremtenek arra, hogy a diákok mindennapjait érintő kérdésekről együtt gondolkozzanak a résztvevők és érzéseiket, gondolataikat alkotó formában fejezhessék ki.

A módszer hatékony segítséget nyújt a tanárok számára, mind a csoport dinamikájára való rálátáshoz, mind bizonyos témák feltárásához.

A színházak és színházi nevelési társulatok évente összesen ezernél is több alkalommal játsszák előadásaikat, de nem minden iskolából jutnak el osztályok ezekre a programokra, pedig a benne rejlő lehetőségek a tanítást interaktívabbá és izgalmasabbá teszik. A Nyitott Szemek lehetőséget nyújt a magyarországi óvodapedagógusoknak, tanítóknak és tanároknak, hogy találkozzanak olyan aktív, színházi nevelési előadásokkal és az ezeket létrehozó műhelyekkel, akik a rendezvény keretében bemutatják futó előadásaikat.

Az érdeklődők betekintést nyernek a módszer lényegébe, illetve információt kapnak arról, hogy mely programokat van lehetőségük meghívni saját osztályaik számára.

Az eseményen 13 társulat több mint 50 programot fog bemutatni, ezek célcsoportjai a hároméves korosztálytól egészen a középiskolás, felnőtt korosztályig terjednek. A szakmai eszmecserét moderátorok segítik. A Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskola és Gimnáziumban megrendezett esemény két szekcióban zajlik: az óvodásoknak, kisiskolásoknak szóló programok mellett a felsősöknek és a középiskolásoknak szóló előadások és foglalkozások egymással párhuzamosan kerülnek bemutatásra.

„A Nyitott Szemek Fesztivál egyedülálló rendezvény Magyarországon, mivel ez az egyetlen olyan esemény, ami azzal a céllal hívja össze a színházi neveléssel és színházpedagógiával foglalkozó műhelyeket, hogy az iskolákban tanító pedagógusokkal találkozzanak és beszélgessenek egymással”

– mondta el Ristic Anita, a Nyitott Kör projektvezetője és az esemény főszervezője.

„Célunk, hogy lehetőséget teremtsünk az óvodapedagógusoknak, tanítóknak, tanároknak arra, hogy betekintést nyerjenek a módszer alapjaiba, és megismerhessék az aktuális kínálatot és meghívható programokat”

– tette hozzá.

Ristic Anita azt is elmondta, hogy a rendezvényről készül egy kiadvány is, amelybe összegyűjtötték a társulatok bemutatkozását és programjaik leírását, hogy az érdeklődő pedagógusok a rendezvényt követően is bármikor fel tudják idézni és el tudják érni azokat a műhelyeket, amelyekkel szeretnének együttműködni, illetve kollégáik körében is terjeszthessék a részvételi lehetőségeket.

A II. Nyitott Szemek Fesztiválon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztrációs link:
https://goo.gl/forms/IETBKpww32vOug6X2

Facebook esemény és részletes program:
https://www.facebook.com/events/380747596086153/

További információk:
Ristic Anita, +36 70 309 1777, project@nyitottkor.hu

A program támogatója: Nemzeti Kulturális Alapprogram

 

H+ információ

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

3 × öt =