A Boros Ferenc és Horváth Zoltán alkotta film 2017. március 2-án csütörtökön 18 órától kerül bemutatásra a Savaria Moziban.

Sok szeretettel várjuk Önöket az

Élmények (b)irodalma
Fűzfa Balázs és az élményközpontú irodalomtanítás

című dokumentumfilm bemutatójára.

A film alkotói:
Boros Ferenc és Horváth Zoltán

Helyszín: AGORA–Savaria Filmszínház nagyterme (Szombathely, Mártírok tere 1.)
Időpont: 2017. március 2. (csütörtök) 18:00

Fűzfa Balázs irodalomtörténész, egyetemi docens, tankönyvszerző az élményközpontú irodalomtanítás úttörője. Véleménye szerint az irodalomtanítás nem lehet száraz, betanulandó érettségi tételek, költői életrajzok bemagolása, hanem élményszerűvé, átélhetővé kell tenni az irodalmat úgy, hogy a diák a saját gondolatait fejtse ki a megismerni kívánt mű feldolgozásakor.

Nevéhez fűződik többek között az irodalmi kultusznak mint nevelési-oktatási eszköznek az alkalmazása, A 12 legszebb magyar vers-program a Nagy Versmondásokkal, valamint a csöngei Weöres Sándor Olvasótábor és Nyári Egyetem megszervezése minden évben 2008 óta.

A filmben megszólalnak még a Tanár úr tanítványai, kollégái, barátai és mesterei: Beck Zoltán (30Y), Bedécs Gyula, Bokányi Péter, Jordán Tamás, Kaisinger András, Károly Frigyes, Kelemen Zoltán, Láng Gusztáv, Lutor Katalin, Pávlicz Adrienn, Pusztay János, Rozmán Kristóf, Sipos Lajos, Varga Bence (Zaporozsec), Varga Richárd, Winkler Márta.

Fűzfa Balázs filmbemutató plakát

Az eseményen való részvétel INGYENES.
A film hossza: 81 perc

A vetítés után Lovass Tibor a Szombathelyi Televízió ügyvezető igazgatója beszélget Fűzfa Balázzsal és az alkotókkal.

A helyszínen a film DVD-n megvásárolható.