Fúvószene áradt a kolostorudvarból

0
9

Az idén jubileumát ünneplő 15. Történelmi Napok rendezvénysorozat vasárnap délutánja a fúvószenéé volt Szentgotthárdon, mint minden évben.

A város különböző pontjain gyülekező fúvószenészekkel és mazsorettekkel találkozhattak vasárnap délután azok, akik ellátogattak Szentgotthárdra. A fúvósfesztiválon a házigazda zenekar meghívására Körmend, Letenye és a szlovákiai Nemesócsa fúvószenekara vett részt. A menetet a szentgotthárdi zenekar kezdte, őket követték a körmendiek, majd a nemesócsaiak a Crystal Mazsorett csoporttal az élen és a végén a letenyei zenekar. A menet a Művelődési ház elé vonult, ahol a házigazda zenekar muzsikával köszöntötte a vendégzenekarokat. Az egyesület elnöke Bedőcs Gábor és a fúvószenekar karnagya Rápli Róbert egy kis szilvapálinkával koccintott a vendég karnagyokkal és elnökökkel. A város első embere Huszár Gábor polgármester úr is köszöntötte a zenekarokat és a jelenlévőket. A zenekarok ezután közös örömzenélésbe fogtak a Crystal Mazsorettcsoport lányai pedig táncukkal varázsolták el a közönséget.

A program rövid szünet után a zenekarok koncertjeivel folytatódott a kolostorudvarban. Először Körmend Város Fúvószenekara lépett a közönség elé, vezényelt Morvay András. A második fellépő Letenye Város Fúvószenekara volt Friman Martin karnaggyal az élen. Mindét zenekar már többször is vendégeskedett Szentgottthárdon.

A nemzetközi vonalat a szlovákiai Dychová hudba Oucha Fúvószenekar képviselte Szentesi István (Emil) vezényletével. A zenekar műsorát a mazsorettek előadása tette még színesebbé. A szlovákiai fúvószenekar első alkalommal járt Szentgotthárdon. Koncertjük végén egy kis ajándékkal kedveskedtek a házigazda zenekarnak. Végül a sort a szentgotthárdi zenekar koncertje zárta Rápli Róbert vezénylésével.

A nagy hőség ellenére a közönség vastapssal köszönte meg a zenekarok és a mazsorettek előadását.

Bődi Lívia

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

tíz + 1 =