Tizenegyedik alkalommal rendezte meg a Szombathelyi Civil Kerekasztal a civil bált. Mintegy húsz szervezet közel száznegyven fővel képviseltette magát a bálon.

A bál a Képeslevelezőlap – gyűjtők Dalkörének táncműsorával kezdődött.  Az idén nem énekükkel, hanem táncos műsorukkal álltak ki a közönség elé. A csoport az Ének az esőben című népszerű sláger dallamaira – stílusosan esernyővel – adták elő műsorukat. A produkció a zenével harmonizálva „ Az ernyők tánca” címet kapta. A dalkör művészeti vezetője Kovács Ferencné Vera.

A látványos előadás után a dalkörösök köszöntötték Dr. Villányi Esztert, aki január 20-án Budapesten ünnepélyes keretek között vehette át több évtizedes munkájáért az Egyetemes Kultúra Lovag kitüntető címet.

Az átadást követően Dr. Takátsné dr. Tenki Mária Szombathely Megyei Jogú Város Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának elnök asszonya köszöntötte a bálozókat. Beszédében külön köszöntötte a tavalyi év két civil szervezetét (Szombathelyi Szépítő Egyesület, Esőemberke Alapítvány), valamint a Kultúra napján kitüntetett szervezeteket is.

Az est meglepetéseként lépett fel a 2016-ban alakult Alpokalja Rézfúvós Együttes, tagjai: Tomena Ákos, Takács Dániel, Szőllősi Balázs, Mészáros Balázs, Németh Szabolcs, Kiss Attila. A zenekar közel másfél éve színesíti a város fúvószenei életét. A Fúvósmuzsikáért Alapítvány 2016 decemberi jótékonysági koncertjén debütáltak első alkalommal koncertteremben. A zenekar tagjai külön-külön – de korábban néhányan együtt is – már sok különböző hazai és külföldi együttesben játszottak és jelenleg is tagjai más együtteseknek. A zenekar repertoárja változatos, a komolyzenei daraboktól a könnyű zenei számokon keresztül át többféle zenei stílus is megtalálható, de nem ismeretlen számukra az egyházi zenélés sem. Az együttes a zeneszámoknak megfelelően különböző kisebb felállásban, kvartettként vagy kvintettként is szokott játszani.

Vacsora, tánc, tombola, jókedv és hajnalig tartó mulatozással folytatódott a bál.

Bődi Lívia

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

egy × 1 =