Az ősz beköszöntével vége szakad a meleg, fényes, nyári napoknak. A létrejövő természeti változások miatt megszaporodnak a testi és lelki panaszok.

Az ősz klasszikus jelképe az elmúlásnak, elkezdődik a számvetés időszaka, a lelassulás és a befele figyelés mellett fontos, hogy elkezdjük tervezni a következő időszakot. A jó közérzethez elengedhetetlen, hogy olykor kiszakadjunk a hétköznapokból és feltöltődjünk. Ehhez hoztunk nektek néhány ötletet.

Kincskeresés a természetben

Az ősz a túrázók szerelmeseinek egyik kedvenc időszaka. Nemcsak ilyenkor a legalkalmasabb az időjárás, hogy huzamosabb időt töltsünk a szabadban de a természet színei is megunhatatlanok. Ha te azonban kifejezetten unalmasnak tartod a természetjárást vagy már a létező összes túra útvonalat végigjártad. Megmutatjuk, hogyan dobd fel kicsit a hétvégi kirándulást.

A geocaching egy 2000-ben, Amerikából indult játék, ahol az ingyenes regisztrációt követően a GPS vagy egy hagyományos térkép segítségével kell felkutatni a legkülönfélébb helyeken elrejtett geoládákat. A ládák igen sokfélék lehetnek, méretüket és tartalmukat tekintve. Ami azonban egy geoládából sem hiányozhat az a kis napló, amelybe minden korább megtaláló ír pár gondolatot az utána érkezőknek.

Hogyha érdekel hol találhatsz ilyen dobozokat, látogass el Magyarország hivatalos geocaching oldalára.

Ha még nem elég a rejtélyekből

Ha a geoládák mégsem nyerték el tetszésedet vagy valami ennél is izgalmasabbra vágysz, ajánljuk a szabadéri nyomozó játékokat, amelyeket a szabaduló szobák és a város ismereti séták összegyúrásaként tudnánk leginkább jellemezni.

Adott egy a játékmestertől személyesen átvett vagy online applikáción keresztül kapott feladatsor, melyet csak a szóban forgó város nevezetességeihez ellátogatva tudtok megoldani. Különleges látnivaló, izgalmas történetek és váratlan fordulatok várják a játszani vágyókat.

Társasozz!

Kétségtelenül aranykorukat élik a felnőttek körében is egyre népszerűbbé váló társasjátékok. A borongós idő okozta otthon rekedtség remek alkalmat teremthet egy családi vagy baráti játékestre. Ideje, hogy leporoljuk a polcon öregedő Gazdálkodj okosan-t és társait. Ha valaki szeretne túllépni a klasszikus darabokon és érdekelik az új vonalas társasjátékok de nem tudja mire érdemes beruházni annak ajánlott felkeresni néhány társasjátékbárt vagy kocsmát.

Élvezd az ősz ízeit

Ha a nyári ízek visszacsalogatására vágyunk célszerű elővenni az augusztusban befőzött lekvárokat és kompótokat de ne feledkezzünk meg októberi időszak igazi sztárjáról a sütőtökről sem. Legyen az sütve, pürésítve vagy viccesen kifaragva, mi nem tudunk betelni vele.

Gaál Cintia