Indul a FARGO: 3 Emmy- és 2 Golden Globe-díjat nyert sikersorozatot vetít az AMC

0
7
Kép: AMC
2014 legjobb minisorozatának választott Fargo vetítésével indítja az évet az AMC. A 3 Emmy- és 2 Golden Globe-díjjal jutalmazott bűnügyi történet és fekete komédia főszerepében Billy Bob Thornton, Martin Freeman, Allison Tolman és Colin Hanks. A Fargo január 28-tól, szerda esténként kerül képernyőre.

A 2014-ben készült sorozatot a szakma 3 Emmy-díjjal és számos egyéb televíziós díjjal jutalmazta. Az idei, január 12-én megrendezett Golden Globe gálán a Fargo két kategóriában is győzött: a legjobb minisorozat vagy tévéfilm illetve a legjobb férfi főszereplőnek (Billy Bob Thornton) járó Golden Globe szoborral is a Fargo-t jutalmazták.
A háttér
A Fargo sorozat a Coen-testvérek azonos című, 2 Oscar-díjjal jutalmazott filmjének televíziós adaptációja, ám a film ismerete nem szükséges a sorozathoz, hiszen a történet, a bűntett és maguk a szereplők is újak. Az 1996-os alkotás és a tv-sorozat között leginkább a havas kisvárosi hangulat és a karakterek jelentenek párhuzamot.
Rendhagyó, hogy a sorozatot nem egy gárda, hanem egy személy írta, ő Noah Hawley. (Zűrös zsaruk, Dr. Csont)
A Fargo vezető producerei Hawley mellett a Coen testvérek és Warren Littlefield (Zűrös zsaruk).
A szereplőkről
Lorne Malvo szerepében Billy Bob Thornton. Az Armageddon, a Halálkanyar és a Tapló Télapó című filmeken túl emlékezetes alakítást nyújtott A Pengeélen (Sling Blade )című filmben, amelynek forgatókönyvéért – amelyet ő írt – Oscar-díjat nyert.
Lester Nygaard szerepében Martin Freeman, aki az Emmy-díjas Sherlock című sorozatban Dr. Watsont játssza, valamint a Hobbit és az Igazából szerelem című filmekből lehet ismerős.
A rendőrtiszt Gus Grimly-t Colin Hanks (Tom Hanks fia)alakítja, őt a Furcsa páros és a Mad Men című sorozatból ismerhetjük.
Allison Tolman, egy Emmy- és Golden Globe-jelölt fiatal tehetség, korábban színházban játszó színésznő alakítja a nyomozónő, Molly Solverson figuráját. Allison a Fargo sorozat óta több filmszerepet is kapott.Premier: január 28, 22:00, AMC
További részek: szerdánként 22:00
Az első rész január 29-től egy hétig megtekinthető lesz az AMC weboldalán.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

8 − 3 =