A Muzsikál az Erdő Alapítvány hagyományaihoz híven a 2020-as évben is alkotói pályázatokat hirdet. A 17 éves, Beke Pál Nívó Díjas, „Minősített Fesztivál” fő célja az erdő és a zene, a művészet erejével a környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítani a rendezvény résztvevőit. 

A Fotópályázatra, az Irodalmi pályázatra és az óriási népszerűségnek örvendő Gyermekrajz pályázatra is jelentkezhetnek az érdeklődők.

Az ötödik alkalommal meghirdetett Gyermekrajz pályázatra érkező alkotások technikája szabadon választott, a szervezők bíznak a gyerekek eredeti ötleteiben, kreativitásukban. A kiállítási anyagot reményeik szerint több térség rendezvényein is láthatják az érdeklődők.
Küldhetik a rajzokat a pályázati kiírásnak megfelelően postán, vagy jó minőségben lefotózva, vagy szkennelve a muzsikalazerdopalyazat@gmail.com email címre elektronikusan is.

Ez évben hetedik alkalommal írt ki Fotópályázatot a Muzsikál az Erdő Alapítvány

A rendezvénysorozat szellemiségével, az erdő szeretetével, az erdő és a zene kapcsolatával, az egészséges életmóddal, a tiszta, zöld környezet iránt érzett felelősségvállalás eszméjével összeegyeztethető témákban bárki, bárhol készült digitális alkotását beküldheti. A zsűri elnöke Haris László fotóművész, az MMA Film- és Fotóművészeti Tagozatának tagja. Idén bekapcsolódik a zsűri munkájába Zsila Sándor, Életmű-díjas természetfotós, a Magyar Fotóművészek Szövetségének tagja. A Fotópályázat anyagának kiállítását, az eredmények kihirdetését a „Muzsikál az erdő” egyik rendezvényén tervezzük. A kiállítás anyaga látható lesz az ország más régióiban szervezett programok keretében.

A „Muzsikál az erdő” Irodalmi pályázatára olyan irodalmi alkotásokat várnak, amelyek összhangban vannak a rendezvénysorozat szellemiségével, a művekben megjelenik az erdő és a zene kapcsolata.

Az irodalmi alkotások műneme és műfaja szabadon választható, a jelentkezők pályázhatnak verssel, prózával és drámával is. Életkori kategóriák tekintetében felnőtt és gyermek alkotók munkáit is várják. A mesékhez inspirációt a korábbi rajzpályázat 3 alkotása adhat. A műveket elektronikus formában a jelentkezési lap kitöltésével együtt küldhetik be. Az eredményeket Győrffy Ákos, József Attila-díjas költő, a zsűri elnöke hirdeti ki, Vasvári Csaba színművész pedig előadja a helyezett műveket.

Az ünnepélyes eredményhirdetéseket a vírushelyzet enyhülése után a „Muzsikál az erdő” rendezvényhelyszínein szeretnék megtartani. A pontos helyszínről és időpontról honlapukon és közösségi oldalukon adnak tájékoztatást.

Kiemelt kép: Fotópályázat eredményhirdetés, Gyöngyöstarján-Fajzatpuszta (2019)
Fotó: Benei László