Megkezdte működését a Pro Filii Alapítvány

0
7

Mostantól lehet pályázni a Mészáros Csoport karitatív tevékenységét koordináló szervezete, a Pro Filii Alapítvány támogatásaira. A tervek szerint évi 1 milliárd forintból gazdálkodó alapítványhoz negyedéves ciklusokban, kizárólag elektronikus úton fordulhatnak a segítségre szorulók.

A Mészáros Csoport azt közölte pénteken az MTI-vel, hogy azzal a szándékkal hívták életre az alapítványt tavaly év végén, hogy az elmúlt években tanúsított társadalmi felelősségvállalást a támogatást igénylők számára is tervezhetőbbé, a segítségnyújtást pedig hatékonyabbá tegyék.

“A cégcsoport a magyar gazdaság meghatározó szereplőjeként felelősséget érez a társadalom kiszolgáltatott rétegei, azon belül is elsősorban a gyermekek és családjaik iránt. A Pro Filii Alapítvány célja ezzel összhangban olyan civil és nonprofit szervezetek, valamint magánszemélyek támogatása, amelyek hozzájárulnak a Magyarországon és a határon túli magyar lakta településeken élők egészségügyi helyzetének, életmódjának, esélyegyenlőségének javításához”

– emelték ki.

Hozzáfűzték, hogy az alapítvány elsősorban olyan, elektronikus úton benyújtott pályázatokat támogat, amelyek segítik a szociálisan és egészségileg hátrányos helyzetűek életminőségének javulását, de olyan pályázatokat is várnak, amelyek emelik hazánk szellemi, művészeti, kulturális és sportéletének színvonalát.

Támogatási kérelmet nyújthatnak be magánszemélyek és szervezetek egyaránt, az elbírálás során előnyt jelent, ha a pályázati program célcsoportja egészségügyi, szociális vagy más okból hátrányos helyzetű gyermek vagy gyermekek, valamint, ha a program közvetlen elérése minél szélesebb körű. A pályázatokat kizárólag elektronikus úton, az alapítvány weboldalán keresztül lehet beküldeni, az idei első negyedévre március 15-ig – jelezték a közleményben.

A pályázatokkal kapcsolatos bővebb információk a www.profilii.hu címen érhetőek el.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

egy + 20 =