A szombathelyi származású író második regényét, Az üldözöttet mutatták be az AGORA–Művelődési és Sportházban.

Az eseménydús, akciókkal teli történetről Horváth Zoltán rendezvényszervező kérdezte az alkotót. Szántó Dániel szívesen mesélt arról is, hogy a cselekmény nagy részében börtönben játszódó történet hitelessége kedvéért maga is ellátogatott egy büntetésvégrehajtási intézetbe, hogy személyes tapasztalatokra is szert tegyen.

A krimi története szerint Várnay Benett, az Országos Rendőr-főkapitányság egykori nyomozója 15 éves börtönbüntetését tölti Magyarország legszigorúbban őrzött fegyházában. Benett, a sorozatgyilkossági ügy végén elkövetett súlyos hibája után megbékélt a sorsával és elfogadta a következményeket, azonban minden megváltozik, amikor fél évvel a nyomozó bebörtönzését követően visszatér Budapestre az alvilág korábbi feltörekvő behajtója és magával hoz egy meghökkentő titkot: a sorozatgyilkos utolsó áldozataként számon tartott kislány talán életben van. 

A kapitányságot irányító Wágner Krisztián nem hajlandó tudomást venni az új nyomokról, míg a hazai drogpiacot uraló Sakál mindent megtesz, hogy végleg elvarrja a múltba vezető szálakat. Így Várnay marad az egyetlen, aki fényt deríthet az igazságra. Az idő vészesen fogy, és a háttérben munkálkodó sötét erők mindent megtesznek, hogy megakadályozzák képtelen tervének végrehajtásában… a szökésben!