Milyen is az ideális film Halloween-re?

Erre igazából nincs tökéletes válasz, mert mindenkinek más. Egy dolog biztos, a film lényege, hogy átadja a hangulatot ami erről az egész Halloween-i őrületről szól, és netán teát szürcsölgetve, bekuckózva a TV előtt a film még élvezhető is legyen. A klasszikusokat kedveled, esetleg a fekete humort, a horrorokat vagy talán az animációs filmeket? Nézd végig ezt a Top5-ös listát, és döntsd el, hogy neked melyik a kedvenc.

  • Sikoly ( Scream )

Egy elég szokatlan amerikai tinihorrort vetítettek a mozivásznakon 1996-ban. A történet egy Sidney nevű középiskolás lányról szól, akit valamilyen oknál fogva egy halloweeni jelmezbe bújt sorozatgyilkos vesz célba. A film rengeteg fekete humort tartalmaz önmagában, de az évek során inkább egy klasszikusnak számít már.

Google kép
  • A halott menyasszony ( Corpse Bride )

Tim Burton rendezte és írta azt az animációs filmet, amit mindenki ismer vagy legalábbis már hallott róla legalább egyszer. A mese egy Victor Van Dort nevű fiúról szól, aki tévedésből igazi jegyese helyett a halott menyasszonyt vette el feleségül. Egy nagyon aranyos film, ami igazán megteremti a halloweeni hangulatot.

Google kép
  • Addams Family – A galád család

Addamsék mindent elkövetnek, hogy minél visszataszítóbbnak tűnjenek a külvilág számára. Ezt azonban annyira bájosan teszik, hogy már-már szeretetre méltóak.  Gomez és felesége Morticia két komisz gyerkőcöt nevel. Érdekes lények is élnek velük.  Egyedül Fester bácsi hiányzik közülük, akinek már régóta nyoma veszett. A szellemidézés sikerrel jár, Fester megjelenik a küszöbön. Mindenki boldog, amíg rá nem jönnek, hogy nincs minden rendben a bácsival.

Google kép

  • Halloween – A rémület éjszakája

Halloween éjele – a Mindenszentekről a Halottak napjára virradó éjszaka. A mániákus gyilkos Michael Myers ekkor szökik meg az elmegyógyintézetből, hogy visszatérjen egykori rémtettének helyszínére. A főszereplő Jamie Lee Curtis ebben a filmben debütált először és indította el színészi karrierjét.  Azóta is tartja a “Sikolykirálynő” címet.

Google kép
  • Hotel Transylvania

Drakula Gróf 1895 táján egyedül neveli gyermekét, Mavist. Felépíti az “embermentes” szállodáját Erdély szegletében, a Hotel Transylvaniát, ahová minden szörny betérhet és kipihenheti magát.  Egy aranyos családi film, amit igazán kár lenne kihagyni.

Google kép

A cikket írta: Szabó Noémi

 

 

Soós Veronika
2002. március 6.-án születtem Sárváron. Répcelakon nőttem fel. Most Szombathelyen az Orlay szakgimnáziumban tanulok. Mindig is közel állt hozzám az irodalom és a fogalmazás. Az iskolámnak az író klubjában volt esélyem, lehetőségem a gondolataimat papírra vetni a középiskola kezdetekor. A tanáraim, barátaim segítségével ma már egy saját blogot működtetek, ahol olyan témákról írók az olvasóimnak, amik a mindennapjainkban megtalálhatóak. Most pedig a H+ íróihoz, szerzőihez csatlakozhattam.