A Vas Megyei Civil Információs Centrum 2018 áprilisi sajtóreggelijén is bemutathatták a különböző területeken tevékenykedő civilek programjaikat. Mutatjuk a részleteket.

SZOMBATHELYI SZÉPÍTŐ EGYESÜLET

TÜZES SÉTA A MÚLTBÓL A JELENBE
SZOMBATHELY

Időpontok:

 • 2018.04.19. csütörtök 14:00 óra
 • 2018.04.20. péntek – ez az időpont már betelt
 • 2018.04.26. csütörtök 14:00 óra
 • 2018.04.27. péntek 16:00 óra

A Szombathelyi Szépítő Egyesület új ismeretterjesztő programmal kedveskedik a városlakóknak. A Berzseny Dániel Könyvtár előtt áll egy emléktábla azon a helyen, ahol Szombathely egykori tűzoltó szerháza állt. Innen indul a program, amelynek során Lendvai Rezső tart egy rövid előadást, majd átsétálva a tűzoltóságra Egyed László a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője vezeti körbe az érdeklődőket az épületben.

A sétát első körben négy alkalommal szervezik meg, érdeklődni a következő telefonszámon lehetséges: +36-20/354-2602.

SOROPTIMIST INTERNATIONAL CLUB SZOMBATHELY- COLONIA SAVARIA EGYESÜLET

III. LÉLEKÁPOLÓ NAP – 2018.06.02. 09:00-14.:00

SZOMBATHELY, HÉTSZÍNVIRÁG ÓVODA BEM J. U. 23.

Testet-lelket töltő programok nők, édesanyák számára a szombathelyi Soroptimist Klub szervezésében.

 

TISZTA SZOMBATHELYI PARKERDŐÉRT CSOPORT

PARKERDŐ MEGTISZTÍTÁSA A FÖLD NAPJA ALKALMÁBÓL – 2018.04.22. 09.00-18.00

SZOMBATHELY, PARKERDŐ

Kapcsolattartó: Kapy Anita (E-mail: makimoki@freemail.hu)

A Föld napja alkalmából szervezett egész napos hulladékgyűjtési akcióra a Parkerdő két helyszínére várják a természetkedvelő önkénteseket a szervezők. Az egyik gyülekező hely a büfénél kialakított szalonnasütőnél, a másik az Erdei iskola utca végén található szeméttelepnél lesz.

Kesztyűt és szemetes zsákot a helyszínen biztosítanak.

RÁBA MELLETT TEVÉKENYKEDŐ EGYESÜLETEK KÖZÖS AKCIÓJA

15. RÁBATAKARÍTÁS – 2018.04.26.-2018.04.28.

RÁBA FOLYÓ (ALSÓSZÖLNÖK ÉS PÜSPÖKMOLNÁRI KÖZÖTTI SZAKASZ)

Kapcsolattartó: Somogyi László (Tel: +36309162232)

Az idei évben immár 15. alkalommal kerül megrendezésre a Rába folyó felső szakaszának megtisztítása a folyó által összehordott, illetve gondatlanságból belekerült hulladéktól. Ez a kezdeményezés nem csak turisztikai szempontból fontos, hanem közössségformáló, természetközeli tudatosságot erősítő szerepe is van.

Az akcióban részt vesznek a Rába mellett tevékenykedő egyesületek:

 • ARABÓ Egyesület Szombathely
 • Rába Völgye Egyesület Zalaegerszeg
 • Kormorán Kenu Egyesület Csákánydoroszló
 • ViziVándor Alapítvány Csákánydoroszló
 • Bereki Bárkás Egylet Egyesület Körmend
 • Weking Egyesület Szombathely
 • Vágtázó Kenu Tábor Egyesület Magyarszecsőd
 • Bayou Bönhőőő Kenu Club Molnaszecsőd

H+MÉDIA ÉS KULTURÁLIS EGYESÜLET

TE IS KÉPES VAGY RÁ!-KÖSZ PROGRAM

A H+ Média és Kulturális Egyesület a MOL Új Európa Alapítvány KÖSZ! Programjának keretében, a Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnáziummal, a Berzsenyi Dániel Könyvtárral és a Rum Kastély EGYMI-vel közösen esélyegyenlőségi programot indított 2018 tavaszán. Célja, hogy a kanizsais diákok iskolai közösségi szolgálatuk során, egy integrációs program keretében megismerjék a rumi sérült fiatalok mindennapjait, majd egy közös fotósprojekt keretében együtt dolgozzanak, ezzel közelebb hozva a fiatal generációhoz a fogyatékkal élők világát. A diákok először érzékenyítő előadásokon ismerkedhetnek meg a fogyatékkal élők hétköznapjaival, ezt követően pedig látogatást tesznek Rumba, ahol találkoznak az ott tanuló, médiaszakkörös diákokkal. Ezt követően, a Rum – Kastély EGYMI-ben tanuló értelmileg akadályozott fiatalok, illetve a munkát segítő szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium diákjai, közösen készítenek fotókat a szombathelyi Kámoni Arborétumban. Az elkészült fotókat először a Berzsenyi Dániel Könyvtárban állítjuk ki, a terveink szerint májusban, majd ezt követően több Vas megyei intézményben és iskolában is bemutatjuk az így készített fotókat.

HERÉNYI KULTURÁLIS ÉS SPORTEGYESÜLET

16. HERÉNYI VIRÁGÚT – 2018.04.28-2018.04.29.

SZOMBATHELY, HERÉNY VÁROSRÉSZ

Április végén újra kinyitja kapuit a Herényi Virágút 2018-ban immár 16. alkalommal!

A két napos szabadtéri esemény a család apraja-nagyja számára nívós kikapcsolódást kínál. Legyen részese a színes kavalkádnak, ahol több mint harminc kertészeti stand várja a látogatókat, közel 1 km-es útvonalon, nyolc rendezvény helyszínnel. Merüljön el a virágos forgatagban, kóstolja meg a vásári ételeket, italokat! Válasszon kedvére a virágözönből és a kulturális szabadidős programok sokaságából! Vendégek között szerepel Danics Dóra, Bognár Szilvia és Kónya István, a Zűrös Banda, STIHL Timbersports Show sportfavágói; Megyeri Szabolcs, kertészmérnök; Benkő László, az OMEGA alapító tagja és még sokan mások.