Top 5 webshop, ahol a legjobb kulacsokat tudjátok beszerezni az első kihíváshoz kapcsolódóan!

 

Hiába cseréljük le az eldobhatós flakonokat kulacsokra, nem biztos, hogy azzal jobbat teszünk akár a Földért, akár egészségünkért! Mielőtt bárki rendelne/venne magának vagy gyermekének kulacsot, legyen körültekintő, ugyanis vannak termékek, amelyekben rettentő káros anyagok találhatók, melyek hosszabb távon kihatnak egészségünkre. Inkább ruházzunk be egy drágábbra, de az biztosan jó lesz!

Vásárláskor az alábbi főbb szempontokat kell figyelembe venni: Hiába van sok mindenre ráírva, hogy BPA mentes, sajnos ez nem elég, mivel a BPA-n kívül sok egyéb káros anyag is kioldódhat a műanyagból, így ez a felirat még nem garancia arra, hogy nem jelent kockázatot a termék. A legbiztonságosabb műanyag kulacsok, a BPA mentes, Tritan palackok! Esetleg ha egyáltalán nem bízol a műanyagban, akkor válaszd az üveg kulacsokat/poharakat.

Most sokan írnák, hogy de az is környezetkímélő, ha a boltban vásárolt műanyag palackot 10-20-30x újratöltjük, és nem kerül többe pár 100 forintnál. A válasz pedig erre az, hogy NEM! Ezeket  a termékeket kizárólag egyszeri használatra gyártották, így a folyamatos használatuk során szintén káros anyagokat bocsátanak ki magukból!

Sajnos sok olyan betegség köthető ezekhez, amit nem is gondolnánk! Ne sajnáljuk azt a párezer forintot kiadni egészségünk és környezetünk érdekében!

Ha nem találnál ilyen kulacsokat/termoszokat/poharakat, mi segítünk. Összegyűjtöttünk 5 olyan oldalt, ahonnan nyugodtan rendelhetsz biztonságos kulacsokat, de a közeledben lévő csomagolásmentes boltba is betérhetsz, és érdeklődhetsz!

 

Zöldbolt: https://www.zoldbolt.hu/zero-waste/kulacsok/pn3

Tebe shop: https://tebe.hu/kulacsok/

Myprotein: https://www.myprotein.hu/protein-accessories/myvegan-ecobottle-palack/12650335.html?utm_source=kelkoo&utm_medium=cpc&utm_campaign=kelkoo&affil=thgppc&switchcurrency=HUF&shippingcountry=HU&from=kelkoo

Ökokuckó: https://okokucko.hu/termekek/kornyezetbarat/bpa-mentes-kulacs-uvegkulacs

Biotthon: https://biotthon.hu/oko-haztartas/kulacsok