Hulladék Radar  – Vedd észre, fotózd le, jelentsd!

Ha azt halljuk, hogy tegyünk a környezetünkért, nagyon sok embernek egyszerre a szemetelés- szemét szedés jut eszébe!

Most már szerencsére egyre több szervezet van, akik szerveznek szemétszedéseket, de önkormányzatok, iskolák és magánszemélyek is egyre többen vannak, akik számára fontos a természet tisztasága!

Találkoztam már gyalogosokkal, biciklisekkel, túrázókkal és futókkal is, köztük kicsikkel és idősekkel is, akik fagyba, szélbe, kánikulába és hegynek felfele is cipelték a szemeteszsákot, és az utuk közben talált hulladékokat abba helyezték.

Jó nézni, hogy ilyen sokan tartják fontosnak a környezetük tisztaságát, és megható is egyben, hogy tesznek is érte!

 

Azonban sokan nem értékelik a szép látványt és embertársaik igyekezetét sem, és amerre járnak, hulladékot hagynak maguk után!

Ha mindenképp szeretnél nyomot hagyni arról, hogy merre jártál, inkább készíts egy fotót, és tedd ki a közösségi oldalakra! Hidd el, többen fogják értékelni, mint az üresen hagyott csokis papírjaidat, vagy a kifogyott energiaitalos dobozodat! Ha meg ezeket nem szeretnéd hazavinni, mondván, hogy nem cipeled a saját szemetedet, akkor készülj úgy, hogy az általad elfogyasztott termékből ne származzon hulladék! 😉

 

No de ez még csak a kisebb probléma!

A legnagyobb baj azokkal van inkább, akik utánfutó számra hordják elhagyatott telkekre, erdőkbe, mellékutakra háztartási, és egyéb szemeteiket!

Ezeket sajnos az önkéntes szemétszedők se fogják tudni összegyűjteni!

DE!

Szerencsére nem olyan rég készült egy applikáció, amely segítségével az ilyen nagy mennyiségű szemetet tudja bárki jelenteni, és az illetékesek egy bizonyos időn belül elszállítják onnan!

Használata roppant egyszerű, és nem kell hozzá semmi, csak egy mobiltelefon, és internet/mobilinternet, na meg persze tárhely a telefonon!:)

 

Használata:

  • Töltsd le a Hulladék Radar nevű appot
  • Lépj be!
  • Készíts az alkalmazás kamerájával képeket!
  • Válaszd ki a hulladék kategóriáját, elhelyezésének módját, és mennyiségét!
  • Majd írj hozzá valamit
  • És kattints a Bejelentés gombra!
  • Majd maradj a helyszínen addig, míg az applikáció elmenti az adatokat!
  • Ezek után kapni fogsz egy emailt, és innentől kezdve az illetékeseken a sor, hogy a szemét elszállításáról gondoskodjanak!

Mi köszönjük a tetteidet, amit a Földért teszel, meghálálni azonban majd ő fogja!

HulladékRadar:https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.gov.hulladekradar&hl=hu&gl=US