Kezdőlap Kultúrpalack Új audiovizuális fesztivál születik a régi erőműben

Új audiovizuális fesztivál születik a régi erőműben

A nyár utolsó hétvégéjén a hazai underground zenei és vizuális szcéna összefogásával valósul meg az első INOTA Fesztivál – koncertek, fényinstallációk, mappingek és egyéb kortárs vizuális alkotások négy napon át.

Az önmagában is rendkívül látványos helyszínre álmodott fesztivál a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program, az idén 18 éves NVC rendezvényszervező kollektíva és a Centrum Production közös kezdeményezése.

Az egykori hőerőmű turbinacsarnokát, a hatalmas kazánterét és a lenyűgöző művelődési házat az INOTA Fesztivál augusztus 31. és szeptember 3. között olyan művészek és előadók alkotásaival, előadásaival tölti meg, akik alkotásaikkal műfaji formákat forradalmasítanak, határokat tologatnak, gondolkodásra ösztönöznek és a legkülönfélébb impulzusokkal új ötleteket ültetnek el a résztvevőkben.

És itt nem áll meg a projekt: az INOTA Fesztivál szilárd célkitűzése a szakmai párbeszéd létrehozása a különböző művészeti ágak és a kreatívipar képviselői között, amely segítségével egy jövőbe mutató, nagyívű vízió jöhet létre a három ikonikus hűtőtorony tövében elterülő komplexum hasznosítási lehetőségeiről.