A helyi közlekedésben is érvényes a kombinált bérlet Szombathelyen

Szeptembertől a helyi közlekedésben is érvényes lesz a Szombathely és Püspökmolnári között bevezetett kombinált bérlet. A GYSEV Zrt. és a Vasi Volán Zrt. februártól kínál közös, kombinált bérletet, amely a vasúti és az autóbuszos közlekedésre is feljogosít. A két közlekedési társaság és a szombathelyi önkormányzat megállapodása értelmében kiadott kombinált bérlet plusz szeptember elsejétől a vasi megyeszékhelyen közlekedő helyi autóbuszjáratokon is érvényes lesz.

A GYSEV Zrt. és az ÉNYKK Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. többségi tulajdonában álló Vasi Volán Zrt. a 2012-ben megkötött együttműködési megállapodás keretében idén februártól vezette be a kombinált bérletet. Azóta a Püspökmolnári és Szombathely között közlekedő utasok a két település között egy bérlettel utazhatnak a vonatokon és autóbuszon.

A kombinált bérlet kibővített változata a kombinált bérlet plusz mostantól még több utazási lehetőséget kínál: az utazók már nem csak a két vas megyei település között, hanem Szombathelyen, a helyi autóbusz közlekedésben is használhatják. Minderre a két közlekedési társaság és az önkormányzat megállapodása adott lehetőséget.

Azoknak az utasoknak, akik nem kívánnak részt venni a szombathelyi helyi közlekedésben, lehetőségük van a helyközi autóbuszjáratra és vonatra érvényes kombinált bérletet váltani.

„A kombinált bérlet bevezetése fontos mérföldkő volt a vasúti és az autóbuszos közlekedés szempontjából is, hiszen egyértelmű célunk a két közlekedési ág egyre komolyabb összehangolása. Örülünk, hogy a szombathelyi önkormányzat is csatlakozott az együttműködéshez, így épp a szeptemberi iskolakezdéstől használhatják utasaink már a helyi közlekedésben is a kombinált bérletet” – mondta Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója.

A kombinált bérlet bevezetése utáni időszakban jelentősen megnőtt a bérletet váltó utasok száma Püspökmolnári és Szombathely között. A két közlekedési társaság a közeljövőben szeretné kiterjeszteni a kombinált bérlet lehetőségét más Vas megyei viszonylatokra is.