Sokan nem hallottak még róla. Gyermekük vagy valamelyik barátjuk miatt látogatják meg ezt az eseményt. Idegen az embereknek a keleti kultúra, pont ezért fontos, hogy minél többet megtudhassunk róla. Erre tökéletes az AGORA sportházban, évente megtartott egy napos rendezvény.

Milyen programok várták az érdeklődőket?

Sok kézműves feladat (például póló és táska festés, japán ételek elkészítése stb). A gyerekek kipróbálhatták a japán játékokat és megismerkedhettünk hagyományokkal, népszokásokkal is. Halhattunk dalokat és bele kóstolhattunk a japán élet apró rejtelmeibe is. Szó szerint, hiszen a helyszínen vásárolni lehetett mindenféle finomságot (édességet, sushit, rament).

Olvashattunk japán könyveket (természetesen magyarra fordítva, de eredetivel is találkozhattunk). Keleten népszerű masszírozás praktikáját is megmutatták. Valamint a dob iskola és az Ataru Taiko hangszerei is sikert arattak a közönség sorai között.
Színes programok sokasága várta az embereket, a belépés pedig díjtalan volt.

Családoknak tökéletes hétvégi program és otakuk számára kiváló lehetőség az ismerkedésre.

Adománygyűjtést is tartottak a Japán Centrum megépítésére. Mely még csak egy álom, de egy kis segítséggel egy nap megépülhet. A japán kultúráért érdeklődők pedig majd, gyakran találkozhatnak, hasonló színes programokkal.

Írta: Takács Flóra