Kezdőlap Egyéb A tánc és a matek egyaránt fontos?

A tánc és a matek egyaránt fontos?

google kép

Az iskolai táncoktatásnak köszönhetően a gyerekek együttműködőbbek, toleránsabbak lesznek, és még a tanulmányi eredményeik is javulnak.

Az iskolákban ugyanolyan nagy szerepet kellene kapnia a táncnak, mint a matematikának vagy az idegen nyelveknek – mondja Sir Ken Robinson, brit oktatási tanácsadó, számos tudományos testület tagja. A szakember szerint a tánc boldoggá tesz, és oldja az iskolai feszültségeket – olvasható a TED honlapján.

Mi is a tánc?

A tánc a mozgás és a ritmusok révén fejez ki kapcsolatokat és érzéseket. A kezdetektől fogva az emberi kultúra része. A tradíciók, stílusok folyamatosan fejlődnek, és a tánc szerepe a pihenéstől kezdve egészen a szent rituálékig terjed.

Képtalálat a következőre: „tánc”

A tánc tiszteletre és toleranciára tanít! Fontosabb néha egy kis mozgás, egy kis tánc, mint az egyenletek megoldása, egyedül egy lapra. A tánc nagy hatással van a kapcsolatokra, hiszen ahhoz, hogy a társunkkal tudjunk szinkronban táncolni figyelnünk kell egymásra.

Az iskolai eredmények javulásában is szerepet játszhat.

shutterstock 238972738

A cikk tartalmát a dívány oldalról vettük át.

Soós Veronika
2002. március 6.-án születtem Sárváron. Répcelakon nőttem fel. Most Szombathelyen az Orlay szakgimnáziumban tanulok. Mindig is közel állt hozzám az irodalom és a fogalmazás. Az iskolámnak az író klubjában volt esélyem, lehetőségem a gondolataimat papírra vetni a középiskola kezdetekor. A tanáraim, barátaim segítségével ma már egy saját blogot működtetek, ahol olyan témákról írók az olvasóimnak, amik a mindennapjainkban megtalálhatóak. Most pedig a H+ íróihoz, szerzőihez csatlakozhattam.