Maradjunk otthon, filmezzünk együtt és ismerjünk meg Szombathely, a megye és a régió ismert személyiségeinek, eseményeinek, élő közösségeinek történetét. Boros Ferenc és Horváth Zoltán függetlenfilmes alkotók 2004 óta készítenek helytörténeti dokumentum- és ismeretterjesztő filmeket.

Több mint 30 alkotás fűződik a nevükhöz: számtalan portréfilm, helyi vagy regionális események megörökítése, közösségek bemutatása. Értéket mentenek, megőrzik a múltat. A Facebook közösségi oldalon minden héten közzétesznek párat az elmúlt 16 év alkotásai közül.

Határvidék

Kozma Gábor, Horváth Zoltán és Boros Ferenc 2013-ban készített filmet a nyugat-magyarországi lezárt határról, a vasfüggöny árnyékában élőkről.

Vasfüggöny, kihalt és kettévágott falvak, elhagyott határőrlaktanyák és átkelők, emberi sorsok, szökések, tragédiák, emlékmúzeum és a Schengeni határnyitás… Mindez a Vas megyei határvidéken.

Határvidék

Boros Ferenc-Horváth Zoltán-Kozma Gábor dokumentum-etűdje. Vasfüggöny, kihalt és kettévágott falvak, elhagyott határőrlaktanyák és átkelők, emberi sorsok, sz…

Áttáncolt világ – Kaiser Gyula portréja

Kaiser Gyula az 1950-es években a Vas megyei néptáncmozgalom meghatározó alakja volt. Egyik megalakítója az Ungaresca Táncegyüttesnek. 1956-ban részt vett a szombathelyi forradalmi eseményekben, amiatt az Egyesület Államokba kellett menekülnie.

A filmet 2015-ben Horváth Zoltán készítette 2006-os felvételek felhasználásával.

Áttáncolt világ – Kaiser Gyula portréja 1. rész

Kaiser Gyula az 1950-es években a Vas megyei néptáncmozgalom meghatározó alakja volt. Egyik megalakítója az Ungaresca Táncegyüttesnek. 1956-ban részt vett a …