Rum-Kastély EGYMI Média Szakkörének diákjai az idei tanévben is egy új kisjátékfilmet forgattak, mely az esélyegyenlőségi nap alkalmából került fel a világhálóra.

A fiatalok ötletei alapján készült történetbe beleszőtték érzelem- és fantáziavilágukat, saját szemléletmódjukat és vágyaikat. Az alkotásban van humor, szerelem, bánat és öröm egyaránt, ami a korosztályukat éppen foglalkoztatja. A forgatókönyv összeállítását már a tanév elején megkezdték a felkészítő tanárok (Győrváry-Góth Szilvia és Beke Ildikó), a forgatásokra pedig február és március hónap első felében került sor. A helyszínt ismét a kastély és annak sűrű parkja szolgáltatta.

A filmforgatások mindig nagy örömmel, és izgalommal töltik meg a gyermekek szívét-lelkét, hisz alig várják, hogy munkájuk kész alkotássá formálódjon, melyben láthatják a befektetett energiájuk és munkájuk gyümölcsét.

A Berzsenyi Dániel Könyvtárral együttműködve, Boros Ferencnek, a könyvtár munkatársának szakmai segítségével a diákoknak egy újabb filmes ötlete valósulhatott meg.

A Berzsenyi Dániel Könyvtár kiemelt figyelmet fordít az esélyegyenlőségre, az elmúlt években a Rum-Kastély EGYMI értelmileg sérült diákjaival több közös projektben is részt vett. 2017-ben a Nézőpont  elnevezésű projekt kapcsán elkészült a Ha 8 fiú horgászik című alkotás, mely azóta számos független és speciális filmszemlén vetítésre került, több díjjal  jutalmazták. 2018-ban a „Te is KÉPes vagy rá!” elnevezésű integrációs pályázat során elkészített fényképekből kiállítás nyílt a könyvtárban, a Rum-Kastély EGYMI-ben és a Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnáziumban. Az elkészült képek közül több díjazásban is részesült a Máskép(p) helytörténeti fotó- és filmpályázaton. 2019-ben készült el A kastély titka című alkotás, mely azóta szintén több díjban részesült.

A Rum-Kastély EGYMI Média Szakkörös diákjainak (Milkovits Éva, Máté Zsanett, Baranyai Péter, Kulcsár Bálint, Fáth Erik, Bakonyi Róbert) legújabb filmje az Irány a buli már online is elérhető. Az elkészített alkotást több speciális és független filmszemlére is nevezni fogják.

Irány a buli!

No Description

 

Írta: Győrváry-Góth Szilvia, Beke Ildikó, Boros Ferenc