A hivatalos bejelentést a gyártó Focus Features és a Carnival Films tette meg weboldalán.

A harmadik filmet – mint ahogy az előző kettőt, valamint a sorozatot is író – Oscar-díjas Julian Fellowes írta, a producer pedig a BAFTA- és Emmy-díjas Gareth Neame és Liz Trubridge, természetesen Fellowes mellett.

A BAFTA-és az Emmy-díjra jelölt Simon Curtis a 2022-es Downton Abbey: A New Era után a harmadik film rendezőjeként vesz részt az alkotómunkában.

A főbb szereplők is visszatérnek, akikről biztosan tudni lehet, hogy szerepelnek a harmadik filmben: Hugh Bonneville, Elizabeth McGovern, Michelle Dockery, Laura Carmichael, Jim Carter, Phyllis Logan, Robert James-Collier, Joanne Froggatt, Allen Leech, Penelope Wilton, Lesley Nicol, Michael Fox, Raquel Cassidy, Brendan Coyle, Kevin Doyle, Harry Hadden- Paton, Sophie McShera és Douglas Reith, Paul Giamatti, Joely Richardson, Alessandro Nivola, Simon Russell Beale, Arty Froushan és sokan mások, akikről a produkció még nem rántotta le a leplet.

Giamatti megismétli Cora Grantham testvére, Harold Levinson szerepét, míg Dominic West is megismétli Guy Dexter szerepét a Downton Abbey második filmjéből is.

A bemutató várható időpontjáról nincs információ.