A mai fiatalok nagy része szabadidejét a különböző közösségi oldalakon tölti. Különösen a Tiktokon, ami az elmúlt 2 évben talán a leghíresebb platform lett! A fiatalok mellett természetesen az idősebb generációk is jelen vannak, igaz nem olyan nagy számmal! Egyre több ember lát már benne üzletet, de sokan használják olyan tartalmak gyártására is, amiből mások tanulhatnak, új dolgokat ismerhetnek meg.


Elhoztuk a 10 kedvenc környezettudatos Tiktokkerünket, akiknek tartalmaiból Ti is tanulhattok, és különböző praktikákat leshettek el, melyekkel védhetitek a Földet és egészségeteket is, sőt, néhány dologgal a pénztárcátokat is kímélhetitek!

 

1; Tebeshop: Csilla, azaz a Tebeshop tulajdonosa, most már több üzlettel is rendelkezik az országban, emelet a közösségi médiában nap mint nap követhetjük nyomon, milyen is egy környezettudatos életmód! Természetesen okoskodó kommentekből nincs hiány nála sem, viszont Csilla humorosan kezeli ezeket, így a videóit elnézve sosem unatkozik egy nézője sem!

 

2; Greens_of_daisy: Daisy egy kétgyermekes édesanya, aki kertészmérnökként végzett. Videóival elkápráztat szinte mindenkit, ugyanis vadon termő ehető növényekből készít különböző ételeket! Nem csoda, hogy a kertje olyan, mint egy tündérkert!

 

3; Ligetibolt: Budapest egyik csomagolásmentes boltja. Mondhatni talán, hogy az országban az egyik legszebb üzlet! Tőlük is láthattok különböző praktikákat, hogy hogyan vásárolj egy csomagolásmentes boltban!

 

4; Vászonzsákoslány: Éva a Ligetibolt egyik alkalmazottja. Fiatal blogger lány, aki vegán életmódot él,és sok változáson ment keresztül az elmúlt időszakban. Oldalán az étkezéséről és az életmódjáról hallhatunk leginkább, és a fő ismertetőjegye, hogy biciklivel jár szinte mindig, mindenhova!

 

5; Abigls:  Abigél saját termékeket gyárt sajátkezűleg, újrahasznosítással. Divatos, és környezettudatos egyben! Tudtok tőle rendelni is, de nyomonkövethetitek, hogy hogyan is készülnek a szebbnél szebb fülpántok és hajgumik!

 

6; Trendrako: Marci oldalára nem olyan rég találtam rá! Első ránézésre nem tűnt környezettudatosnak, majd megnézve a videóit, sok sok hasznos dologgal találtam szembe magamat! Az ő fő vonala a vegyszermentes tisztítószerek készítése házilag!

 

7; Rethyfashion: Éva az újrahasznosítással foglalkozik, és kidobásra ítélt csipkékből, farmerokból és egyéb anyagokból készít gyönyörű hátizsákokat, ruhákat és díszeket! Érdemes inspirálódni belőle is!

 

8; Jbglikes: Gabo szintén egy kétgyermekes édesanya, aki igyekszik bemutatni oldalán, hogy gyerkőcök mellet is lehet környezettudatosan élni.

 

9; Emillapads: Női mosható betétekkel, intim kelyhekkel és menstruációs alsóneművel foglalkozik! Ezek használatát mutatja be néhol humorosan, néhol komolyabban! Segítséget nyújtanak a videói lányoknak, nőknek, és rengetegen állnak át miatta az egyszer használatos betétről/tamponról a moshatóra. Bizony ezek azok, amikből évek alatt több tonna hulladék termelődik.

 

10; Szebenyi.Peter: Péternél szinte minden téma megtalálható, ami környezettel kapcsolatos. Talán az egyik legsokoldalúbb Tiktok profilnak mondható. A sokkoló tényeket és szituációkat mutatja be humorosan, így talán több ember fogadja be a mondanivalóját és annak fontosságát!

 

 

(A Tiktokkerek elhelyezése nem sorrendbe történt!)