Egy-egy téma nagyon megtudja mozgatni az embert és sokszor ki tud váltani bizonyos reakciókat. Bármi okozhatja ezeket. Sorozat, film, könyv…

Beültem egy hasonló a Science Fiction rejtelmeiről és leginkább titkos kedvencemről szóló beszélgetésre… a trónok harcáról.  Ez akkora vita téma a nézők és rajongók körében, hogy órákat el tud erről bárki beszélgetni. Két forgató könyv író, tehát mondhatni szakmabelit hallottam beszélni és néhány mondaton az én tollam is megakadt:

„Olyan mint  a Dallas csak megújítva”
„Nem megújítás, ha a legnagyobb sztárt kinyírja az első évadban és folyamatosan azokat öli meg akiket szeretünk, a főszereplőket.”
„Nincsenek főszereplők mindenki az, ezért kiszámíthatatlan”

És a kedvencem:  „A kiszámíthatatlanság kiszámítható lesz”

Ugyan kedvére felborítja a klasszikus, mesélési szokásokat és ezzel megnyeri a nézőt, mert folyamatos bizonytalanságban tartja. Az emberek úgy nézik akár egy szappanoperát. Csak épp nem az a kérdés, ki kivel jön össze. De eddig rendben van, ha valaki nem ért egyet egy-két karakterrel, attól még az nem lesz rossz ember.
Ami mindenkit felháborít az a 8.évad gyors vége és ezzel az ott ülők is mind egyet értettek.
Ki mondták azt, amire én sose gondoltam volna:

„AZ EGÉSZNEK A HIBÁJA A NÉZŐK. MIÉRT LETT ILYEN SÖTÉT A VILÁGA A BEFOGADÓ KÖZÖNSÉGNEK? MIÉRT LETTEK ENNYIRE VÉRESEK?”

Tele van fölöslegesen erőszakos jelenetekkel és hatásvadász effektekkel.  DE még az egyik valaha legtöbbet látott sorozatról beszélünk. Miért?

Mert újat adott (közben folyamatosan elvett), de még is egy olyan sorozatról beszélünk, ami megmozgatta az embereket.

írta: Takács Flóra

Soós Veronika
2002. március 6.-án születtem Sárváron. Répcelakon nőttem fel. Most Szombathelyen az Orlay szakgimnáziumban tanulok. Mindig is közel állt hozzám az irodalom és a fogalmazás. Az iskolámnak az író klubjában volt esélyem, lehetőségem a gondolataimat papírra vetni a középiskola kezdetekor. A tanáraim, barátaim segítségével ma már egy saját blogot működtetek, ahol olyan témákról írók az olvasóimnak, amik a mindennapjainkban megtalálhatóak. Most pedig a H+ íróihoz, szerzőihez csatlakozhattam.