A meteorológiai előrejelzések már néhány napja pedzegetik a héten várható erős lehűlést. Bár a lehűlés és a csapadék mértéke még mindig nehezen kiszámítható, nézzük, milyen időjárás valószínű a héten.

Érdemes lesz az érzékenyebb növényeket betakarni, a háziállatokat biztonságban, melegben elhelyezni!

Hétfőn, kedden és szerdán átlagos, szürke, változóan csapadékos – esős és havas periódusok váltakozásával – februári időjárás várható. A hőmérsékleti maximumok napközben 2-5 °C körül alakulnak.

Szerdáról csütörtökre virradóra (nagyjából már éjféltől) markáns hideg levegő szivárog a Kárpát-medencébe. Ennek hatására az esőt felváltó havazásra számíthatunk, ennek mennyisége és területi elhelyezkedése azonban egyelőre nem kiszámítható. Nagyobb mennyiség jelenleg a Bakony, valamint az Északi-középhegység területére várható. A szél megerősödik, viharossá fokozódik, a Kisalföld és a Dunántúli-középhegység vidékein orkán erejű szél sem kizárható.

Csütörtök délután -6 foknál nem várható magasabb hőmérséklet, az északi szél pedig tovább rontja majd a hőérzetet. A hófödte tájakon ennél hidegebb is lehet napközben.

Péntekre kissé megnyugszik az időjárás, változóan napos, felhős, hózáporos időre van kilátás. A szél időnként még mindig kellemetlenül viharossá fokozódik. A maximum hőmérséklet napközben -3 fok körül várható. Szombaton és vasárnap folytatódik a fagyos, szeles időjárás, -3, -4 fokos maximum értékekkel. A jelenlegi előrejelzések szerint Vas megye legnagyobb részén éjszakánként sem kell -10 fok alatti hőmérsékletre számítani. A kellemetlenül hideg periódus várhatóan a jövő hét elején is folytatódik, kissé erősödhet is a lehűlés. Ennek mértéke a távoli időpont miatt még bizonytalan.