Ez történt 2013-ban (2.) – Múzeumok Éjszakájától karácsony estig

A második összefoglalóban a Múzeumok Éjszakája második felvonásáról, a Múzsák kertjéről és Bárdos Alice estéjéről is szót ejtünk.

A Múzeumok Éjszakája második felvonásában a Szombathelyi Képtár és az ISEUM nyújtott változatos és színes, valamint legfőképp zenés programokat a hűs júliusi estére.

P1170277

A hónap Bárdos Alice emléktáblájának avatásával és élettörténeti könyvének bemutatásával folytatódott.

al1
Neu Aladár

Július végén nagy hirtelenséggel elhunyt Neu Aladár, a Spartacus Horgász Egyesület elnöke, a Szombathelyi Civil Kerekasztal elnökségi tagja.

P1210544
Múzsák kertje

A fúvósok negyedszerre szervezték meg az idén is nagy sikerű térzenét a város főterén, de részt vettek a Savaria Karneválon és a szív világnapján is. Eközben a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum bejelentette önkéntes tárlatvezető képzését múzeumbarátoknak, valamint ismét megrendezésre került a sok érdeklődőt vonzó Múzsák kertje a múzeum parkjában.

Augusztus végén a Savaria Történelmi Karneválról is rendszeresen jelentkeztünk, valamint összefoglaltuk az egyik helyszín, a Civil korzó legfontosabb eseményeit.

DSC00167
A Fúvósmuzsikáért Alapítvány 20. évfordulója

Szeptemberben a Szombathelyi Szépítő Egyesület ifjúsági tagozata is részt vett az országos szemétgyűjtő akcióban, a TeSzedd!-ben. A Savaria Múzeumban kezdetét veszi a tárlatvezetői képzés; októberben pedig a 20. évfordulóját ünnepelte a Fúvósmuzsikáért Alapítvány a Don Bosco Művelődési Otthonban. A Szépítő Egyesület hagyományos rajzpályázatára ismét sok alkotás érkezett; november elején egy kis galériával idéztük meg a halottak napi temetői hangulatot; majd a Savaria Moziban tartott, a Spiegler Elemér életéről szóló KOR-FILM alkotás premierjéről írtunk röviden.

DSC00086
Szombathely Város Fúvószenekara decemberi, karácsonyi koncertje

Az idő nem kedvezett az idei Szent Márton-napi vásárra látogatóknak. Decemberben sok civil szervezet adakozott – így tett a 2013-as év civil szervezete, Szombathely Város Fúvószenekara is, amely a karácsonyi koncertjük alatt befolyt adományokat ajánlották fel. Év végi-karácsonyi körképünkben pedig a helyi civilek karácsonyi szokásait kutattuk.

H+ válogatás