Pár nappal ezelőtt megállíthatatlanul pusztul, ég Ausztrália tüdeje. 24.hu adata szerint két nappal ezelőtt:

“Eddig Ausztrália hat államában 5,9 millió hektár égett porrá, ami nagyobb terület, mint Belgium. Csak összehasonlításként, a globális pánikot kiváltó 2019-es amazonasi erdőtüzekben 900 ezer hektáron pusztítottak a lángok. A halálos erdőtüzeiről hírhedt Kaliforniában pedig alig több mint 100 ezer hektáron terjedt el a tűz az előző évben.”

Felfoghatatlan a veszteségek értéke, mennyisége, jelentősége…

24.hu fényképe

A tűznek több áldozata is van. Nem csak emberek, hanem több mint 500 millió állat pusztult el.

origo fényképe

Több lehetséges oka is lehet a tűz kialakulásának, mint például: “hosszú távú tényezők is szerepet játszottak: ez a tél volt például zsinórban a harmadik, amikor alig esett az eső, amire korábban nem volt példa. Az ausztrál meteorológiai szolgálat 2018-as jelentése szerint az ország átlagos középhőmérséklete egy fokkal magasabb az 1910-es szinthez képest, ami „megnöveli a szélsőségesen meleg időjárással együtt járó jelenségek intenzitását”. Decemberben például egymás után két nap dőlt meg a meleg rekord az országban.”

Itt az ideje, hogy végre essen az eső és segítsen az embereknek!

index fényképe

Az ott élő emberek és a mi legnagyobb kérdésünk is az lehet:

Mikor lesz vége a pusztításnak és mekkora áldozattal fizetett érte a világunk?

Soós Veronika
2002. március 6.-án születtem Sárváron. Répcelakon nőttem fel. Most Szombathelyen az Orlay szakgimnáziumban tanulok. Mindig is közel állt hozzám az irodalom és a fogalmazás. Az iskolámnak az író klubjában volt esélyem, lehetőségem a gondolataimat papírra vetni a középiskola kezdetekor. A tanáraim, barátaim segítségével ma már egy saját blogot működtetek, ahol olyan témákról írók az olvasóimnak, amik a mindennapjainkban megtalálhatóak. Most pedig a H+ íróihoz, szerzőihez csatlakozhattam.